Savjeti naučnika
0

Tri načina da poboljšate seksualni život

Sarajevo-x.com
Nizak libido je jedan od najčešćih sekusalnih problema. Iako su se na tržištu, zahvaljujući savemenoj nauci, pojavile brojne pilule uz pomoć kojih je moguće otkloniti ovaj problem, magazin Health objavio je članak u kojem stručnjaci savjetuju kako se prirodnim putem riješiti problema niskog libida.
  1. Redovno vježbajte - ukoliko želite ponovo biti 'strastveni' morate poraditi na svojoj cirkulaciji. Naime, osobe koje redovno rade fizičke vježbe imaju bolji protok krvi kroz arterije, a to je iznimno važno za dobar sex. Također, redovna tjelovježba utječe na povećanje razine endrofina, odnosno hormona raspoloženja, te će te se radi toga osjećati puno bolje. Uz sve to dokazano je i to da se osobe koje redovno vježbaju osjećaju puno poželjnije i atraktivnije od drugih.

  2. Hranite se zdravo - arterije začepljene zasićenim masnoćama onemogućavaju protok krvi u genitalije, te je zbog toga veoma bitno zdravo se hraniti. Do sekusalnih problema može dovesti i to ukoliko imate višak kilograma, pa biste trebali malo više pažnje posvetiti svojoj liniji.

"Kod pretilih muškaraca razina testosterona je dosta snižena i to može uzrokovati ozbiljne seksualne probleme", tvrdi naučnik Michael Krychman.

Do niskog libida može dovesti i manjak željeza u krvi zbog toga naučnici savjetuju da što češće konzumirati brokule.

  1. Riješite se stresa - jedan od većih problema današnjice je upravo stres. Nakon napornog radnog dana pronađite malo vremena za sebe, odmorite se, te uživajte u stvarima koje volite. Time ćete zasigurno poboljšati svoje zdravstveno stanje, ali samim tim i sekusalni život, savjetuju naučnici.