Riječ psihoterapeuta
12

Trebaju li vas zabrinuti erotski snovi o vašem šefu? Reakcije mogu biti različite

DP
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Mnogima se dogodilo da se probude i u nevjerici konstatiraju da su upravo imali erotski san u kojem se pojavio njihov šef ili šefica. Na ovakve snove ne reagira svako isto; nekome izazovu samo kratkotrajni osmijeh, ali ima i ljudi kojima je naknadno neugodno čak i kada se trebate pozdraviti sa šefom jer san nikako ne mogu izbaciti iz glave.

Ova situacija nije neuobičajena i nema razloga da se osjećate neugodno na poslu jer san, zapravo, u konačnici i nije bio o vašem šefu, piše Guardian. Kada sanjamo ljude koje poznajemo, oni predstavljaju simbole ili reprezente nekoga ili nečega.

Zapitajte se: Što moj šef meni predstavlja? Ako predstavlja autoritet, tada san može značiti skrivenu težnju da učinkovitije preuzmete kontrolu nad vlastitim životom.

"Čak i seksualni aspekti vašeg sna ne moraju nužno reflektirati erotsku pozadinu ili zanimanje za nekoga. I stvarna seksualna želja može se sakriti u podsvijesti. Istraživanja su pokazala da su suptilni znakovi udvaranja, kao što su istezanje i naginjanje preko nečije stolice, česti na radnom mjestu. Moguće je da je vaš šef napravio nesvjesnu erotsku povezanost s vama", kaže Pamela Stephenson Connolly, psihoterapeutkinja koja se specijalizirala za liječenje seksualnih poremećaja.

Snovi nose važne informacije o našoj podsvijesti i vrijedi ih pravilno istražiti. Ako želite shvatiti njihovo značenje, uvijek možete potražiti pomoć stručnjaka koji će vam pomoći da rastumačite vaše noćne romane.