Ko voli kuću, a ko ne
7

Svaki horoskopski znak drugačije doživljava zajednički život: Otkrijte ko vama odgovara

DP
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Zajednički život s emotivnim partnerom uzbudljiv je korak u vezi, ali sigurno nije mala odluka. Iako je lako maštati o ljepoti zajedničkog života, stvarnost vas može brzo razuvjeriti, pogotovo ako ne znate šta od partnera možete očekivati.

Iako ne postoje dva potpuno ista čovjeka, horoskop vam može pružiti uvid u karakter i reći vam na koji način osoba rođena pod određenim horoskopskim znakom želi živjeti zajednički život.

Svaki horoskopski znak ima svoj karakter i kvalitetu. U nastavku možete provjeriti svoj znak ili znak vašeg emotivnog partnera kako biste imali predstavu o tome kako bi vaš zajednički život izgledao.

Vodolija (20. januara - 18. februara)

Vodolije nisu navikle dijeliti prostor pa je u početku potrebno razdoblje prilagođavanja. Pomalo su neuredne, ali samo zato što misle na "važnije stvari". Ipak, vodolije neće dopustiti da u kući nastane haos i to isto očekuju od svog partnera. Vjerojatno će im trebati malo prostora da ostanu same sa svojim mislima, ali vas neće totalno isključivati, navodi The Spruce. Imaju tendenciju da su izvan kuće puno više nego u njoj, što može izazvati napetost ako je partner tip koji provodi više vremena kod kuće. Ipak, vodolije potiču otvorenu komunikaciju kako bi voljena osoba izrazila ono što je muči.

Ribe (19. februara - 20. marta)

Ribe neće trošiti svoje vrijeme na detalje kao što je pranje posuđa ili slaganje čistog veša, ali mogu osjetiti kada je to važno njihovom partneru i tada će to i napraviti. Ribe zajednički život vide kao snažan oblik intimnosti pa će željeti provesti dosta vremena sa svojim emotivnim partnerom. Oni svoj dom vide kao utočište od vanjskog svijeta i zato će se potruditi da kuća izgleda što udobnije. Možda će im biti teško iznijeti svoje mišljenje ako dođe do neslaganja, ali ako se nađu u takvoj situaciji, to ih može i ohrabriti da govore o onome što im je potrebno.

Ovan (21. marta - 19. aprila)

Ovan želi svaki dan napraviti uzbudljivim i to neće mijenjati samo zato što neko živi s njim. Ovnovi katkad toliko budu zaokupljeni da zapostavljaju obaveze kao što je plaćanje računa, što će izazvati zabrinutost kod partnera i neugodnu situaciju. Međutim, ako imaju partnera koji se ne boji glasno prenijeti svoju zabrinutost, ovnovi će se osjećati dovoljno ugodno da se prilagode i preuzmu vodeću ulogu u njihovom novom domu.

Bik (20. aprila - 20. maja)

Ako želite živjeti s Bikom tako će se i desiti. Živjet ćete vi s njim, a ne on s vama. Bikovi su navikli stvari raditi na svoj način i vrlo jasno će dati na znanje da im je potrebno vrijeme samo za njih. Bikovi imaju svoj način na koji obavljaju poslove i svoju rutinu kako ih obavljati. Oni znaju gdje svaki dio namještaja treba stajati te kako se nositi sa svakodnevnim poslovima. Od njih možete očekivati i dozu tvrdoglavosti, ali sve dok se vodi jasan i razuman razgovor, oni su spremni i na kompromise.

Blizanci (21. maja - 20. juna)

Živjeti s Blizancima znači očekivati neočekivano svaki dan. Nikada ne znate u potpunosti šta će napraviti ili reći, što je vjerojatno i razlog zašto ste se zaljubili, ali zajednički život je potpuno druga stvar. Blizanci obično nisu dosljedni u održavanju kuće, ali će zato biti potpuno informisani o najnovijim trendovima kako bi vaš zajednički dom uredili da izgleda lijepo. Kada uđu u rutinu, mogu postati nemirni. Tada će vjerojatno željeti promijeniti stvari kako bi osjetili svježinu novog, a ovo može biti stresno za partnera koji preferira da stvari ostanu onakve kakve jesu. Sve dok imaju nekog ko je fleksibilan i ko ih razumije, blizancima će napraviti da stvari funkcionišu za oboje.

Rak  (21. juna - 22. jula)

Zajednički život je uzbudljiv za raka i činjenica je da će svoje slobodno vrijeme provoditi s partnerom. Sa uzbuđenjem će raditi sitnije i krupnije prepravke prostora samo da bi se njih dvoje osjećali kao kod kuće. Oni će paziti na partnera i brinuti se o njemu jer je to njihov način funkcionisanja. Stavit će slike voljenih osoba na zidove, omiljena hrana će se naći u frižideru, a omiljene serije bit će spremne za gledanje. Oni će željeti veći dio svog slobodnog vremena provesti u kući te ako je njihov partner više osoba koja voli boraviti izvan kuće i družiti se s prijateljima, to može stvoriti zategnut odnos između njih na početku njihovog zajedničkog života. Rakovi jednostavno vole biti domaćini i samo se treba prilagoditi tome.

Lav (23. jula - 22. augusta)

Hoće li prvo uletjeti u kupatilo? Sto posto. Samo zato što su navikli dobijati najviše pažnje, to ne znači da neće živjeti u skladu s nekim. Lavovi više uživaju izlaziti nego ostati kod kuće pa im držanje kuće u savršenom redu nije uvijek prioritet. Međutim, lavovi poštuju svoj dom, kao i svog partnera. Ako je njihov partner pokazuje odobravanje i zahvalnost kad god lav napravi nešto oko kuće, vjerojatno će doživjeti da se to dešava sve više i sve češće.

Djevica (23. augusta - 22. septembra)

Na prvi pogled ideja o zajedničkom životu mogla bi biti neodoljiva za djevicu. Iako razumiju da nisu svi kao i oni, djevice ne mogu odoljeti svom unutarnjem glasu koji kaže: "Zašto ne bismo radili stvari na moj način? Jasno je da je bolje". Djevica je provela mnogo vremena da usavrši svoju rutinu i, kako je to za nju najučinkovitiji način, kada neko uđe u njen život -  to joj poremeti ravnotežu. Možda će se morati malo pomučiti i preoblikovati šta je napravila da bi smjestila nekog drugog pored sebe, ali život s nekim je potiče da se malo opusti i shvati da ne može kontrolisati baš sve.

Vaga (23. septembra - 22. oktobra)

Vage imaju smisao za dekoraciju enterijera i neće prihvatiti tako lako da ga ponovno preurede. Ako se useljavaju u tuđi prostor, suptilno će potaknuti svog emotivnog partnera da napravi promjene prema njihovim idejama. Iako znaju napraviti da sve izgleda savršeno, nisu pretjerano uredne. Vage mogu biti pomalo lijene pa je komunikacija nužno sredstvo kako bi znale šta se od njih očekuje. Vage žele da njihov partner bude sretan i napravit će sve što je potrebno, ali ako ne postoji jasna komunikacija neće ni znati kako to napraviti.

Škorpija (23. oktobra - 21. novembra)

Nije tajna da su škoprije navikle na privatnost, što će se vjerojatno izraziti tako što će tražiti prostor za sebe. Škorpije će zajednički dom održavati besprijekorno samo zato što previše poštuju sebe da bi ostavili stvari u neredu i očekuju to isto od partnera. Škorpija može osjećati neko vrijeme kao da živi odvojeno od svog partnera, ali kako vrijeme bude prolazilo, njihov će zajednički život to i postati. Živjeti zajedno nije mali korak i predstavlja invaziju na njihov osjećaj privatnosti, ali škorpije se ne bi odlučile za zajednički život da to nisu htjele uraditi.

Strijelac (22. novembra - 21. decembra)

Strijelac je osoba s kojom je lako živjeti, ali su i nevjerojatno ovisni. Prijedlog da živite zajedno može biti uzbudljiv, ali isto tako traži i veliko prilagođavanje. Strijelci su navikli odgovarati samo sebi pa u početku to može biti teška promjena kada se moraju opravdavati i nekome drugom. Puno nedovršenih projekata, poslova i ideja bit će jako očito, ali komunikacija s njim nije teška. Katkad partner može osjećati kao da strijelac nije prisutan i više se može ponašati kao cimer nego emotivni partner, ali ako s njim razgovarate na tu temu, on je više nego voljan saslušati. Strijelci jako cijene kada je neko otvoren prema njima po pitanju onoga što nekome smeta.

Jarac (22. decembra - 19. januara)

Jarčevi su navikli živjeti sami pa odluka o zajedničkom životu nije mala stvar za njih. Proveli su godine smišljajući najbolji način kako završiti svakodnevne zadatke i da im rutina savršeno funkcioniše. Oni marljivo vode računa o obavezama i uvijek će na vrijeme baciti smeće, platiti račune ili složiti čist veš. Navikli su biti pouzdana osoba i neće im smetati nositi veći dio obaveza u održavanju kuće sve dok ne osjete da partner to iskorištava. Nisu navikli pored sebe imati drugu osobu oko koje će raditi, ali će ih vrlo pažljivo ubaciti u svoj raspored.