{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stvari o kojima se ne priča na prvom sastanku

S
20.4.2009. u 23:00
0
27
Stvari o kojima se ne priča na prvom sastanku
0
Stvari o kojima se ne priča na prvom sastanku
Pretjerano ispovijedanje na prvom sastanku može dovesti samo do nesporazuma ili čak odbojnosti između dvoje ljudi koji su možda i imali zajedničku budućnost. Klinička psihologinja dr. Shivani Gupte ističe da postoji nekoliko tema koje bi se trebale izbjegavati na prvom sastanku, a one uključuju:
1. Bivše ljubavnike, pričajući o svojim bivšim vezama nimalo ne pomažete svojoj budućnosti. Insistiranje na tome samo vas može odvesti u potpuno drugom smjeru nego što biste željeli i uplašiti novog partnera.

2. Finansijsko stanje, bilo da ste 'puni love' ili jedva spajate kraj s krajem, razgovor o finansijama zaobiđite prilikom prvog sastanka. Postoji opasnost da se priča o novcu uvijek protumači loše. Bogati bi mogli ispasti bahati, a oni manje bogati - očajni.

3. Isticanje navika, ukoliko naprimjer svakog jutra trčite ili imate neku drugu naviku bez koje ne možete zamisliti dan, nemojte to stalno isticati jer osoba s kojom ste izašli možda ne voli raditi iste stvari, te će zbog toga pomisliti da imate malo zajedničkih interesa.

4. 'Vruće' razgovore, ako na prvom sastanku otkrijete seksualne maštarije ili broj ljubavnika s kojima ste do tada bili, to drugoj osobi odašilje samo jednu poruku - da ste seksualno ranjivi.

5. Poslovne ideje, važno je da vaš novi partner zna šta i gdje radite, no razgovor o poslu treba stati upravo tu. U protivnom, druga osoba će se brzo zasititi detalja iz vašeg poslovnog svijeta, a i saznati neke stvari koje biste inače trebali držati za sebe.

6. Prijatelje, ostavite razgovore o prijateljima za neke naredne sastanke jer problemi iz života vaših prijatelja ili vaši ludi izlasci nisu odgovarajuća tema za prvi sastanak

7. Porodične nesuglasice, na prvom susretu dovoljno je razmijeniti brojeve telefona, ali i ne porodične tajne ili tajne iz djetinjstva kakve svi imaju. Neke stvari moraju ostati privatne.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: