Viđate ih svakog dana
97

Stručnjaci dali odgovor na pitanje trebate li imati seks s cimericom

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Ukoliko živite sami s cimericom vjerovatno ste razmišljali kako se povezati s njom, pogotovo ako ste zajedno zapeli u karantini. No pitanje koje se postavlja trebate li imati seks sa svojom cimericom ili se jednostavno oduprijeti svom porivu radi svoje dugoročne sreće?

Stručnjaci za odnose Gigi Engle i Jade Wu kazali su koje su to prednosti a koje mane seksa s cimericom.

Prednost seksa s cimericom je taj što vam je ona u neposrednoj blizini. Ona je tu pa ne morate nigdje ići da biste stigli do svoje partnerice.

"Često nemamo vremena da se pripremimo, odemo do nečijeg stana, vodimo ljubav, zadržimo nakon druženje i krenemo nazad. Ako živite s osobom, možete imati punu ljubavnu seansu za pola sata, doslovno na pauzi za ručak", rekla je Engle.

Osim toga, mnogo je lakše spojiti se s osobom koja vam jeu susjednoj sobi nego toršiti vrijeme na aplikacijama za druženje.

"Nakon nekoliko sastanaka možda među vama neće biti hemije, ili možda neće htjeti imati seks s vama. No ako vi i vaša cimerica dijelite obostranu privlačnost i oboje želite spavati jedno s drugim možete ostati tamo", kazala je Engle.

Vjerojatno već imate vezu s tom osobom, a u mnogim slučajevima možete ostati prijatelji i nakon seksualnog odnosa. Osim toga seksualna povezanost može pokrenuti emocionalnu jer ih već kao osobu iskreno volite.

Neposredna blizina može biti velika mana ukoliko stvari ne prođu dobro jer jedno drugo ne možete izbjeći. Također zapamtite da je to neko s kim dijelite kiriju. Ne možete odmah otići i prekinuti. Morat ćete je viđati svakoga dana.

Osim toga i granice u vašem odnosu će se pomjeriti. Primanje i seksualno dobacivanje može biti teže ukoliko živite s nekim. Seks s cimericom može značiti da riskirate prijateljstvo.

"Možete izgubiti prijatelja zbog nekoliko seksualnih odnosa, to možda nije vrijedno rizika", rekao je Engle.

No, šta kažu stručnjaci da li bi zaista trebali imati seks sa svojom cimericom.

"Ne bih ga preporučio. To otvara vrata drame, stresa, neizvjesnosti i sukoba. Iako se čini da je posebno primamljivo u doba karantine to nije ono što vam je potrebno u ovom stresnom vremenu", kaže Wu.

Engle također savjetuje da ne spavate sa svojom cimericom. Postoji mnogo rizika i emocionalnih i finansijskih.