Uživanje u fizičkoj bliskosti
0

Što ste stariji seks je sve bolji

Sarajevo-x.com
Istraživači su objavili da je seks za žene bolji kako stare, jer više uživaju u fizičkoj bliskosti. Novi rezultati pokazuju da su gotovo dvije trećine starijih žena, 61 posto od ispitanih, zadovoljnije seksualnim životom nego ranije. Svaka peta žena potvrdila je da kako stari ima veće potrebe za seksom.

Sličan procent starijih žena, 67 posto, koje su bile seksualno aktivne su rekle da su imale orgazam svaki put ili gotovo uvijek za vrijeme seksa nakon višegodišnjeg iskustva.

Žene u dobi od 80 godina koje još uvijek upražnjavaju seks, tvrde da uglavnom dostignu vrhunac svaki put i da osjećaju veliku psihičku i fizičku bliskost sa partnerom.

Istraživači sa Univerziteta u San Diegu istraživali su seksualne aktivnosti i nivo zadovoljstva i ispitivali 800 žena čija je prosječna starost 67 godina. Najveće zadovoljstvo su iskazale žene koje su najstarije i najmlađe u grupi. Rezultati su objavljeni u Američkom žurnalu medicine. Rezultati studije sugerišu i da neki parovi dostignu seksualno zadovoljstvo samo dodirujući partnera, ukoliko su u dugoj vezi ili braku.

"Najstarije žene iz testirane grupe bile su najzadovoljnije, ali i najmlađe dame su pokazale visoku stopu zadovoljstva. One žene koje nisu seksualno aktivne su istakel seksualno zadovoljstvo prouzrokovano samo dodirom", rekla je autorica Susan Trompete, prenosi Telegraph.