{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stanovnici Ugande se žalili vlastima: Kondomi su nam premali

20.9.2014. u 13:42
619
49
Stanovnici Ugande se žalili vlastima: Kondomi su nam premali
619
Stanovnici Ugande se žalili vlastima: Kondomi su nam premali
Parlamentarna komisija Ugande zaprimila je veliki broj pritužbi građana muškog spola koji tvrde kako su kondomi koji se prodaju u državi previše mali, što je pojačalo zabrinutost jer se ta zemlja godinama bori protiv AIDS-a.
Parlamentarac Tom Aza kazao je parlamentarnom komitetu za HIV/AIDS Ugande kako je u posljednjem obilasku mjesta koja su najviše pogođena ovim virusom muškarci imaju "veće seksualne organe i da bi se trebala razmotriti opcija pravljenja većih kondoma".

"Kada dođe do akcije i imaju seksualne aktivnosti, još uz pritisak, dolazi do pucanja kondoma. Veliki broj mladih muškaraca se žali kako kondomi koje su dobili su prekratki i njihovi spolni organi ne mogu stati u njih", rekao je parlamentarac Merard Bitekyerezo.

Sarah Netalisile, članica komisije, izrazila je zabrinutost da taj problem veličine "izlaže mladiće i djevojke te sve korisnike kondoma opasnosti od zaraze HIV-om i AIDS-om".

NTV Uganda objavila je kako je parlament obećao da će urgirati da se kondomi prave u većim proporcijama.

Ovo nije prvi put da se industrija kondoma suočava s problemom veličine. U 2006. godini Indijsko vijeće za medicinska istraživanja otkrilo je kako 60 posto muškaraca u Mumbaiju ima penise za 2,4 centimetra kraće od međunarodne veličine kondoma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: