Ljubav i veze
0

Šta žene žele?

Sarajevo-x.com
Pored vječitog pitanja koji je smisao života, a koji muči većinu populacije zemljine kugle, mnogi su se muškarci makar jednom u životu zapitali - šta, zapravo, žene žele?

Odgovor na ovo pitanje, prema pisanju YourTango.com, nalazi se na listi "Devet stvari koje će žene učiniti zadovoljnijma u vezi", na kojoj nećete naći dijamantne prstene, mada neke žene itekako mogu usrećiti luksuzni pokloni.

Devet stvari koje žene žele nisu poredane po prioritetima. Potrebno je naći zlatnu sredinu koja će usrećiti vašu odabranicu.

  1. Poštovanje.

Pokažite nam da poštujete naše mišljenje, karijeru, interese, prijatelje, tijela i umove. Ne morate se slagati sa svim što kažemo, ali pokušajte poštovati naš stav. Slijedite zlatno pravilo da se odnosite prema nama na način na koji želite da se mi odnosimo prema vama. Budite iskreni, ljubazni i pažljivi.

  1. Romansa.

Još jedna večer na kauču uz TV. Samo zato što smo ostali u stanu ne znači da večer ne treba biti romantična. Zapalite nekoliko svijeća, napravite ugođaj i vidite u kojem će se pravcu noć razvijati. Ponašajte se prema nama kao prema svojim djevojkama čak i kad postanemo vašim suprugama. Izlazite, pokazujte nam da vas fizički privlačimo i na zadnjem sjedištu automobila, ljubite kao da ste se tek upoznali... Radite sve stvari zbog kojih smo se zaljubile u vas. Poklonite cvijeće bez posebnog razloga.

  1. Vrijeme.

Razumijemo da u ljubavi nije sve uvijek ružičasto i da ne može 24 sata dnevno biti rezervirano za uživanje, ali odvajanje vremena za svoju odabranicu govori više od hiljadu riječi. To, naravno, uključuje i pomaganje pri pospremanju stana. Jer stvarnost u 21. stoljeću je takva da ste, vjerovatno, oboje zaposleni. Ako dođete kući prije svoje drage, veliki plus bi vam bio kad biste prije nego ona završi s poslom, usisali kuću ili oprali suđe.

  1. Večera.

Kućna varijanta. Možda niste dobri u kuhanju, možda ne znate ni prokuhati vodu. Ali pozdraviti nas s vrata nakon napornog dana i obradovati gotovim filetima oslića, osiguraće našu sreću, jer pokazuje da ste mislili na nas i naš naporan dan.

  1. Komunikacija.

Znamo da nas volite, ali to volimo čuti i od vas. Jer ponekad nas muči nesigurnost. Voljele bismo da nije tako, ali znaju nas preokupirati naši nedostaci, pa zaboravimo na naše vrline. Zato, recite nam kad mislite da smo privlačne. Recite nam da smo lijepe. Pomaže nam da se osjećamo dobro. Recite da vam se sviđaju lazanje koje smo napravile.

  1. Dosljednost.

To ne znači da budete dosadni i predvidljivi. Ali lijepo je znati da ćete nam pružati ljubav i podršku kad nam je potrebna.

  1. Angažman.

Ne morate voljeti sve što mi volimo (čak se možemo zabrinuti ako je tako), ali pokazati interes za naše želje i hobije je vrlo važno. Slušajte kad vam se obraćamo. Ne pričamo samo zbog toga da čujemo vlastiti glas, nego da se približimo vama. To, također, uključuje i da morate voditi računa o malim stvarima - da li se to odnosi na to da zapamtite ime najbolje prijateljice svoje djevojke ili činjenice da ne podnosi filmove s Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi.

  1. Humor.

Ne znači da se morate slamati kako biste nas zabavljali, ali dovoljno je da imate smisla za humor na vlastiti račun. Muškarci koji sebe uzimaju previše ozbiljno često ostale znaju oneraspoložiti.

9. Izazov.

Ne onaj koji vezu stalno dovodi u pitanje, nego onaj pozitivni koji nas motivira da uradimo ono što želimo. Istraživanja pokazuju da partneri koji podržavaju jedne druge u namjeri da stignu do zamišljenog cilja su sretniji od onih koji jedno od drugog ne mogu očekivati riječi podrške.