Ljubav i veze
0

Šta žena želi čuti tokom seksa?

Sarajevo-x.com
Žene tokom seksa podsvjesno obraćaju pažnju na svaku vašu riječ i gestu. One uglavnom žele da čuju šta u tom trenutku mislite i opažate, a ukoliko imate zaista neke nježne fraze za reći, seks je pravi trenutak za to. Osim ako vaša partnerica voli seks bez ijedne riječi, svaka će sigurno cijeniti ukoliko joj kažete sljedeće rečenice.

"Želim da se osjećaš dobro" Ako kažete ovu rečenicu, to znači da vam je stalo do toga kako se ona osjeća tokom seksa te da vam je njeno zadovoljstvo važnije nego vaše vlastito. Ali nipošto je nemojte pitati da li se osjeća dobro jer ćete je dovesti u poziciju da laže - u slučaju da se ne osjeća dobro. Rijetko će koja žena biti iskrena i reći svom muškarcu da ne radi stvari kako treba, a zasigurno nijedna žena neće reći to u toku seksa.

"Obožavam tvoj miris" Ovim ćete naglasiti da osjetite i zapažate detalje te da uživate u svakom milimetru njenog tijela. Mnoge psihološke studije su pokazale da je jedinstveni miris tijela presudan u životu jednog para. Recite joj da vas njen miris posebno uzbuđuje.

"O čemu razmišljaš" Iako muškarci mrze ovu rečenicu, još više ih nervira ako moraju na nju odgovoriti. Ipak, žene drugačije shvataju ovo pitanje i povezuju ga s onim o čemu trenutno maštaju. Dakle pitanje "O čemu razmišaljaš?" ekvivalent je za "O čemu maštaš?". Ovo pitanje je bolje postaviti tokom predigre ili nakon seksa jer su u tim momentima žene sanjive i maštovite.

"Obožavam tvoje uzdisanje dok se seksamo" Mnogi muškarci vole čuti ženu kako uživa dok se seksaju i to ih može dodatno uzbuditi. Čak i najotvorenije žene budu sramežljive tokom seksa i nekada ne ispuste ni glasa. Savjetuje se da muškarci budu posebno obazrivi i da daju do znanja partnerici kako vole čuti njen glas dok uživa.

"Volim ukus tvog tijela, a naročito..." Žene su posebno osjetljive na genitalno područje i mnoge nekada, zbog sumnje da joj muškarac neće pružiti oralni seks jer "nije čista", pretjerano tuširaju taj dio tijela. Ovo može biti i opasno jer narušavaju prirodni balans i ph vrijednost unutar rodnice. Ukoliko je žena zdrava, njena vagina neće imati neugodan miris niti ukus, a prema medicinskim podacima, zdrava vagina ima pet puta manje bakterija nego prosječna usna šupljina. Zbog toga je važno da kažete svojoj partnerici kako volite taj ukus i da uživate u pružanju oralnog seksa.

"Volim kad radiš ovo" I onda joj pokažite šta volite. Nemojte pretpostavljati da ona to treba znati. Ljudi su često sramežljivi i tokom seksa rade samo "neophodne" poteze. Ohrabrite je za ono što želite da vam radi i isto kao što vi volite nju dovoditi do ludila, tako će i ona vama pružiti nezaboravno iskustvo. U ovom slučaju oboje dobijate.

"Imaš najnježniju kožu koju sam ikada vidio" Žene, što zbog pritiska društva, što zbog parametara o ljepoti, mnogo vremena provode njegujući kožu. I sami muškarci često govore kako im je koža na djevojci mnogo važna jer daje do znanja u kakvom se stanju nalazi njeno tijelo. Zbog toga, kako biste dodatno uzbudili svoju djevojku, tokom predigre joj recite kako joj je koža prelijepa i glatka. Mnoge žene to rade zbog svojih muškaraca, ali će često reći da se njeguju zbog same sebe.