Ljubav i veze
0

Šta je to što žene zaista žele?

Sarajevo-x.com
Muškarci često misle da znaju tačno ono što žene žele i trebaju. To međutim i nije baš tako. "Times of India" vam donosi šest stvari koje bi žene željele da njihovi partneri znaju.

Razgovor je odličan afrodizijak

Čak i jednostavan razgovor sa partnerima mnoge žene uzbuđuje. Za njih je razgovor i osjećaj da ih neko voli veoma važan. Opušten razgovor tokom šetnje ili odmora može biti odličan afrodizijak. Muškarac može svojoj partnerici reći koliko je voli, što njoj predstavlja garanciju da je on s njom i psihički tokom vođenja ljubavi, a ne samo fizički.

Mnoge žene su zabrinute zbog svog izgleda

U dugim vezama je prirodno da se žene ponekad plaše da svom partneru uskoro neće biti privlačne. Zbog toga neke od njih skidaju odjeću samo u mraku. Pažljivi muškarci mogu umanjiti njihovu napetost. Nema potrebe lagati partnerici da je predivna ukoliko nije, ali isto tako nema potrebe govoriti joj da više nije privlačna. Uvijek se može naći nešto što je privlačno na partneru i to cijeniti i pohvaliti. Za žene seks nije odvojen od ostatka života

Muškarci su u stanju da svakodnevni život i probleme odvoje od svog seksualnog života. Ženama su, međutim, u toku dana potrebna pozitivna iskustva i osjećaji kako bi imale želju za seksualnim odnosom. Na ženu veoma mnogo utiče način na koji se njen partner prema njoj ponaša van spavaće sobe. Nemarnost, grubost, uvrede i kritike otežavaju ženama da se uključe, da se prepuste osjećajima i da budu strastvene tokom seksualnog odnosa.

Orgazam nije neophodan

Mnogi muškarci misle da su dobri ljubavnici ukoliko su u stanju ženu dovesti do seksualnog vrhunca. Lijepo je doživjeti takvo iskustvo, ali to nije najvažnije. Mnoge žene osjećaju pritisak da postignu orgazam, bilo da one to žele ili da njihov partner to očekuje. Ponekad žene umjesto orgazma žele samo predigru. Seks ne mora biti ozbiljan čin

Zaigranost je vrlina. Mnogi muškarci su preozbiljni kada se govori o seksu. Oni se zaborave nasmijati, biti romanično nestašni i zabaviti se. Zaigranost i i opuštenost će pomoći da više uživate u intimnim trenutcima. To će vas također osloboditi pritiska o vašoj učinkovitosti u krevetu.

Žene vole pažnju, dodire i nježnosti

Žene vole romantiku, maženje, držanje za ruke i ljubljenje. Mnoge žene se žale da njihovi partneri ovo nikada ne rade tokom predigre. Žene bi trebale pomoći svojim partnerima da shvate značaj dodira. To je moguće postići masažom i milovanjem njegove kose i lica. Žene trebaju svojim partnerima reći šta trebaju učiniti da bi se one osjećale voljenim i poželjnim.

Nakon seksa je važno pokloniti pažnju

Potreba žena za nježnim trenutcima prevazilazi važnost seksa. Neke žene se žale da njihovi muškarci zaspu odmah nakon seksa. Nivo endorpina u toku seksualnog odnosa kod muškaraca je visok. Odmah nakon ejakulacije, muškarac prolazi kroz fazu u kojoj gubi erekciju i njegov organizam se "gasi". Žene tada mogu pustiti muškarca da odspava nekoliko minuta a onda ga nježno probuditi maženjem.