Ljubav i veze
0

Smrtonosne navike samaca u mogućoj ljubavnoj vezi

Sarajevo-x.com
Samci i samice koji često idu na romantične spojeve, ali se oni nikada ne završe pozitivno, mogu vam nabrojati bezbroj razloga zbog čega se to dešava. No najbolji savjet koji mogu dobiti jeste da pogledaju unutar sebe, a da najviše pažnje posvete svom ponašanju.

1. Nije savršen/a: Hvala, tražit ću dalje

Ona se čudno smije, on je umišljen, ona priča bez prestanka, on je opsjednut autima, ona izlazi u kafiće koji nisu cool, on sluša narodnu muziku...Iskreno, možete reći koji god razlog želite, ali istina je da ne želite pokušati i da površno pristupate ljudima. Vaša reakcija će uglavnom biti podsvjesna, a menavar izbjegavanja bit će pušten odmah u pogon. Zato se nemojte govoriti kako su sve žene ili muškarci isti. Ako su vas roditelji naučili da budete "picajzla", pokušajte promijeniti svoj stav jer će vas on gurati dublje u deprsiju i samoću.

2. Neka se on/ona trudi oko mene

Ovaj scenario je odnadavno postao vrlo popularan metod u moru nesigurnih ljudi čiji se ego uzdiže kada drugi "pate" i "trče" oko njih. Čak i kada započnete vezu, u podsvijesti vam se vrti misao koliko je dozvoljeno pokazati osjećaja, a uvijek ste na oprezu da vas taj neko ne ostavi. Odjednom počnete paničariti i biti ćudljivi s glupom isprikom - da ti je stalo, ti bi me razumio/razumjela. Tim ćete stavom definitivno odbiti od sebe i najzaljubljeniju osobu. Zato se opustite i ne živite u grču.

3. Sad si moj/a i natjerat ću te da me voliš

Upoznate osobu s kojom vam je jako lijepo. Ubrzo počnete provoditi gotovo svo slobodne vrijeme zajedno i počnete osjećati kako se zaljubljujete. A onda odjednom, osoba ne zove i vi ne znate gdje ste pogriješili. Pa možda se previše trudite. Previše ste dali ne tražeći ništa zauzvrat i osoba vas jednostavno nije mogla poštovati. Iako se ljudska psihologija čini najčudnijom od svih drugih pojava, razmislite li malo, shvatit ćete da svi funkcionišemo na isti način. Ne možete natjerati da se neko zaljubi u vas koliko i vi u njega. Zato pustite da sve teče svojim tempom i ne požurujte stvari. Zapamtite da osjećaji moraju biti obostrani.

4. Želim da me zabavljaju

Izlazak treba biti lijep, ugodan, nezaboravan, nabijen strašću i emocijama, ali nemojte pretjerivati. Očekivanja da vas neko zabavlja poput klovna, a da vam provedeno vrijeme bude ekvivalentno rollercoasteru u Disneylandu, ravna su nuli. Zbog romantičnih i nerealnih očekivanja kakva nam serviraju u holivudskim filmovima, mi nismo u stanju sami odrediti šta nam je zabavno i ugodno. Zato su izlasci mlaki, a ako romantike nema već na prvom izlasku (ponekad možda i "nezaboravnog" seksa), onda osoba više nije vrijedna pažnje.

5. Pa šta ako sam u vezi sa zauzetom osobom

Toliko ste puta bili ranjeni da vas više ne zanima romantično stanje osobe s kojom ste trenutno u vezi. Pa šta ako on ima ženu, a ona muža? Vjerovatno sebe zamajavate rečenicama poput "Pa on/ona je tako fin/a prema meni kada smo skupa, zašto kvariti?", ali takve veze često su najopsesivnije jer izvlače iz vas svaki tračak energije i ne daju vam nazad ništa. Stoga budite pametni, ako ništa, radi sebe. Budite dostojanstveni i recite ne ljudima koji su drugim romantičnim vezama.