Neprikladno ponašanje
0

Skrivanje telefona i previše treptanja samo su neki od znakova da vam partner nešto krije

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Svako ima tajne koje čuva u sebi, no svaki bi se odnos, pogotovo ljubavni, partnerski trebao zasnivati na povjerenju. U vezama je dobra komunikacija ključna, ali ako vaš partner prikriva nešto, morate ih znati navesti da vam kažu istinu.

Ovo su znaci koji otkrivaju da vam partner možda nešto želi sakriti, piše Bright Side.

Ako shvatite da su se ton i boja glasa vašeg partnera promijenila dok razgovara sa vama možda vas lažu. Obično ovu promjenu prati nakašljavanje i teško disanje.

Osim toga izbjegava i kontakt očima. Oči mogu otkriti puno emocija, zbog toga će partner pokušati izbjeći nešto što ne želite u njima vidjeti. Možda ćete naći strah u njihovim očima i zato pokušavaju da ne uspostave kontakt očima s vama.

Kada odgovara na vaša pitanja, njegovi su odgovori često nejasni i neobično detaljni. Razlog za to mogao bi biti da pokušava dobiti više vremena za izmišljanje laži.

Neprikladno se ponaša prema vama kada ste sami, a govor njegovog tijela pokazuje da je nervozan. To može biti znak da ima neke tajne i da ne želi da ih otkrije. I grickanje noktiju može biti znak nesigurnosti.

Ima "poker face", lice kojim ne pokazuje osjećanja, bilo kakve izraze i nećete ih moći lako pročitati.

Previše treptanja također može biti znak da vam partner laže. Lagati je stresno, a pod stresom se povećava brzina treptaja očima.

Ukoliko vaš partner previše dugo ostaje na poslu, a to nema nikakve veze s njegovim napredovanjem ili ima više poslovnih putovanja nego inače, možda će posao koristiti kao izgovor za prikrivanje nečega.

Ako vaš partner nije dugo bio intiman s vama, vrijeme je da ozbiljno razgovarate. Može biti da vaš partner već ima nekoga ko ispunjava njegove potrebe ali je skrivao činjenicu da vas vara.

I još jedna stavka na koju trebate obratiti pažnju je njihovo skrivanje telefona. Iako je privatnost važna, to ne bi trebalo biti razlog da vaš partner pretjerano štiti svoj telefon. Ako neprestano primaju poruke i imaju odbrambeni stav kad god ih pitate o njima, možda ipak imaju nešto što skrivaju od vas.