Ljubav i veze
0

Sigurni znaci da mu se dopadate

Sarajevo-x.com
Muškarci su ponekad veoma tajanstveni, baš kao i žene stoga je pomalo teško shvatiti da li mu se dopadate. Ukoliko se ustručavate da mu direktno postavite pitanje, onda obratite pažnju na njegov govor tijela, ali i riječi koje vam upućuje.

Kontakt očima Jasno je da svi volimo gledati osobu koja nas privlači i koja nam se sviđa. Ukoliko vas muškarac s kojim izlazite gleda u oči dok razgovarate onda je to sigurno pozitivan znak. No, ne zaboravite, da muškarac često spušta pogled ukoliko nije dovoljno samopouzdan, tako da morate obratiti pažnju i na njegove druge reakcije.

Ukoliko, pak, primjetite da on stalno gleda oko vas, kao da traži izlaz, onda nema svrhe da nastavljate razgovor, jer očito od veze neće biti ništa.

Sluša vas dok pričate

Ukoliko vas pažljivo sluša dok mu pričate o svojim radnim kolegama, poslu, stvarima koje volite i koje ne volite onda mu se doista dopadate. Naravno, nemojte biti nekulturne i pričati sve vrijeme, nego dozvolite i njemu da dođe do riječi. Muškarci vole žene koje znaju slušati. Također, dok ga slušate uspostavite kontakt očima i nemojte zaboraviti da mu uputite smiješak, s vremena na vrijeme.

Želi upoznati vaše prijatelje

Siguran znak da mu se dopadate je i taj ukoliko želi upoznati vaše prijatelje i saznati nešto više o njima. Naravno, nemojte ga prisiljavati da se upozna sa njima, on će sam tražiti da ga predstavite prijateljima onda kada bude spreman na to.

Udjeljuje vam komplimente

Ukoliko muškarac s kojim izlazite primjećuje da imate novu frizuru ili haljinu, te vam često udijeli kompliment, onda je očito zaljubljen do ušiju. No, ne zaboravite da i vi njemu kažete da lijepo izgleda, onda kada i mislite tako.

Gleda s vama romantične komedije

Siguran znak da mu se dopadate je i taj ukoliko pristane ići s vama u kino kako biste pogledali neku romantičnu komediju. Poznato je da muškarci ne vole takve filmove i da će radije djevojci reći da film pogleda s prijateljicama, a on će tu noć izaći s društvom, No, ukoliko pristane da ode sa vama i pogleda film to je siguran znak da mu se zaista dopadate.