Jasni pokazatelji
25

Šest znakova koji vam pokazuju da žena želi više od prijateljstva

Klix.ba
Odnosi sa ženama bi za muškarce bili mnogo jednostavniji "samo" kada bi znali o čemu razmišljaju. Većinom se mušarci oslanjaju na intuiciju kada pokušavaju odgonetnuti da li žena želi nešto više od prijateljstva i da li svoju budućnost vidi s njima. Postoje određeni znakovi koji će vam pomoći da otklonite dilemu.

Ako se sviđate ženi, ona će uvijek željeti znati više o vama, od dnevne rutine, navika, smisla za modu, pa do načina na koji hodate i govorite. Obratit će pažnju na svaki detalj i pažljivo će slušati šta govorite, ali će vam postaviti i nekoliko pitanja kako bi dobila više informacija.

Ukoliko ste rekli da, primjera radi, volite kinesku hranu, uskoro će vas pozvati u kineski restoran. Žena kojoj se dopadate će pamtiti ono što volite i što ne volite te će to koristiti u vašim budućim razgovorima. Kad počne primjećivati sličnosti koje imate, pokazat će vam to kako biste i vi to shvatili.

Također, žena koja je spremna da s vama ode korak dalje od prijateljstva, trudit će se da provodi vrijeme s vama i tretirat će vas kao prioritet. Čak iako ima mnogo obaveza, pronaći će vrijeme kako bi bila s vama. Ako joj se sviđate, tražit će način da produži sastanak i predložiti šetnju.

Vaše ime će spomenuti svaki put kad razgovara sa svojim bliskim prijateljima. Pitat će vas da li želite upoznati njene prijatelje, a kasnije i porodicu ukoliko je zaista ozbiljna u namjeri da bude u vezi s vama.

Ako se sviđate ženi, dan će početi tako što će poslati poruku na početku i na kraju dana. Pronaći će razlog da vas pozove telefonom kako biste barem nakratko razgovarali. Također, pokazat će inicijativu i želju da ostane u kontaktu s vama.

Žena kojoj ste se svidjeli će održavati kontakt očima, a nastavit će vas gledati čak i kad skrenete pogled. Uvijek će imati osmijeh na licu, a potrudit će se i da se osjećate posebno. Također, pronaći će način da vas dodirne, stavit će ruke na vaša ramena, provući prste kroz vašu kosu ili vas jednostavno držati za ruku.