Ljubav i veze
0

Šest razloga zbog kojih žene žele seks

Sarajevo-x.com
Činjenica je da muškarci mnogo razmišljaju o seksu, ali, za razliku od njih, žene imaju seksualnu želju mnogo češće. Donosimo vam šest razloga zašto je to tako.

Seks donosi fizičko zadovoljstvo

Među ostalim razlozima zbog kojih žene vole seks, fizičko zadovoljstvo je najdominantniji od svih. Dobar seks zadovoljava fizičku potrebu, što je sasvim normalno. Seks je potreba svakog čovjeka. Mnogo je žena koje se žale jer njihovi partneri ne mogu zadovoljiti njihove potrebe.

Seks kod žena stvara pozitivna osjećanja

Idealno je da oba partnera u seksu učestvuju i uživaju podjednako. Na taj način se stvaraju pozitivni osjećaji o partneru, ali i o sebi. Također, seks doprinosti podizanju samopouzdanja. Veliko zadovoljstvo predstavlja sazanje da žena može seksualno zadovoljiti svog partnera. Seks daje motivaciju za rad, a žene se također osjećaju poželjnim.

Seks zbližava ženu sa njenim partnerom

Fizička intimnost dovodi do lučenja hormona oksitocina koji je poznat ka "hormon ljubavi". Također, češći seks sa partnerom uveliko smanjuje rizik od prevare.

Seks otklanja neželjene emocije i oslobađa od stresa

Seks ne donosi samo osjećaj fizičkog zadovoljstva. On predstavlja utjehu i djeluje opuštajuće. Tokom odnosa se luče brojni hormoni koji imaju umirujući efekat.

Seks je odličan način vježbanja

Tokom tridesetominutnog seksa se sagori više od 85 kalorija. Ukoliko je seks češći, povećava se i broj sagorenih kalorija, što dovodi do smanjenja tjelesne težine.

Seks budi strast u vezi

Nakon seksa žene razmišljaju o tome što se dogodilo između njih i njihovih partnera, nakon čega fantaziraju i žele to ponoviti. Kada to pokazuju svojim muškarcima, time bude i održavaju strast u ljubavnoj vezi.