Ljubav i veze
0

Seksualni savjeti kojih se morate pridržavati

Sarajevo-x.com
Kako biste poboljšali svoj seksualni život, probudili strast i uživali u vođenju ljubavi sa svojim partnerom, donosimo vam nekoliko savjeta kojih se morate pridržavati.

Nema sumnje da je seks na brzinu veoma uzbudljiv, ali kada se gleda na duge staze, najbolje je odvojiti što više vremena za vođenje ljubavi i uopće ne žuriti. Seks zahtijeva vrijeme i strpljenje. Način života danas umara i iscrpljuje parove koji jedva čekaju da se vrate s posla i odu na spavanje. Zato je potrebno planirati zajedničke odmore i upražnjavati jutarnji seks uz produženu predigru kako bi održali strast i povećali seksualno iskustvo.

Ako mislite da je eksperimentisanje tokom seksa namjenjeno samo mladim parovima, varate se. Stariji parovi imaju posebno veliku korist od eksperimentisanja tokom seksualnog odnosa. Svaki par ima svoje rutinske i dobro poznate seksualne aktivnosti, ali je uvijek dobro povremeno dodati nešto novo. To se postiže istraživanjem i otkrivanjem onoga što uzbuđuje vas i vašeg partnera, odnosno partnericu. Dodirujte i osjetite tijelo voljene osobe bez stida i isprobajte nove tehnike i položaje tokom seksualnog odnosa. Razmislite šta bi vaš partner volio da radi u tim trenucima, pričajte o svojim tajnim željama i fantazijama. Nikad ne znate koliko vam to može koristiti.

Svoje osjećaje morate otvoreno pokazati. Također, morate biti maštoviti i dosjetljivi. Napravite atmosferu u kojoj ćete se osjećati lijepo. Za žene je jako bitno da se osjećaju seksi. Razmislite o kupovini mirisnih ulja za tijelo, mirisnih svijeća, seksi rublja i slično. To će dodatno zagrijati atmosferu, doprinjeti dobroj predigri i u konačnici rezultirati kvalitetnim i zadovoljavajućiim seksom.