|

Seksolozi objasnili novu i neobičnu metodu oralnog seksa

Seksolozi objasnili novu i neobičnu metodu oralnog seksa
104
Klix.ba
16.6.2019. u 21:36
154
komentara
104

dijeljenja
Seksolozi objasnili novu i neobičnu metodu oralnog seksa Ilustracija: Shutterstock
Metoda Kivin postala je popularna među parovima širom svijeta. Naime, radi se o dosad neistraženoj i slabo korištenoj metodi pružanja oralnog zadovoljstva koja, prema neki procjenama, ženu dovodi za tri minute do vrhunca.
Za jedan broj muškaraca pružanje oralnog zadovoljstva partnerici može izgledati kao pomalo zastrašujuća ideja. Interesantno je da ovo mišljenje dijele čak i žene s obzirom na to da se razlikuju ukusi. Tačnije, ono što prija vama možda i nije baš sjajno za nekog drugog.

Međutim, prema najnovijoj analizi seksologa, postoji manje poznata alternativna metoda pružanja oralnog seksa koju svesrdno preporučuju parovima i koju parovi uglavnom s oduševljenjem prihvataju.

"Uvijek sam uživao u pružanju oralnog seksa svojim partnericama i to često s dobrim rezultatima, ali sa svojom suprugom moje uobičajene tehnike gotovo nikada ne dovode do orgazma. Oralni seks je dobra predigra, ali ponekad samo želim da se fokusiram na nju i da joj pružim orgazam. Ja sam nedavno odlučio da potražim druge ideje i naišao sam na metodu Kivin. Pojedinci Kivin opisuju kao metodu koja je vrlo uspješna i da većina žena doživi orgazam u roku od nekoliko minuta, ali sve stižu za desetak minuta", rekao je jedan učesnik u analizi.

Šta je Kivin metoda?

"Kivin metoda je uzbudljiv način izvođenja oralnog seksa. Postoje neke poprilično hrabre tvrdnje o njenoj efikasnosti, tj. da se orgazam postiže u prosjeku za tri minute i da na ovaj način 60 posto žena doživljava i intenzivnije orgazme. Vrijedi pokušati da se vidi da li su te tvrdnje istinite", rekla je Annabelle Knight, seksolog.

Kako se izvodi?

"Umjesto da muškarac uđe između nogu, oni prilazi sa strane. On mora da položi kažiprst i palac s obje strane klitorisa kako bi ga podigao i učvrstio, a onda umjesto da liže i spušta stidnicu, ide od jedne strane do druge, ravno preko klitorisa. Ovo pomaže da se stimulira šira površina klitorisa nego što se to uobičajeno radi", kaže Annabelle.

Pozicioniranje

Annabelle Knight ističe da Kivin metoda predstavlja izazov za pozicioniranje.

"Najbolje je prići preko bedara, a ne ispod njih. Lijevom rukom muškarac također treba staviti prst na perineum (područje između vagine i anusa) kako bi osjetio kontrakcije mišića.

Uprkos svemu navedenom, seksolozi ipak upozoravaju da sve žene ipak ne dožive seksualni vrhunac iako je primijenjena navedena metoda pružanja oralnog seksa, piše Men's Health.

"Prirodno sam oprezna u vezi s bilo kakvim novim tehnikama seksa koje obećavaju orgazam za tri minute, ali ono što je uzbudljivo kod Kivina je to što potiče eksperimentiranje i stimulaciju alternativne erogene zone", dodala je Knight.
Prijavi grešku


Komentari (154)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...