Tajne modernog braka
0

Seks je dosadan, a svađe česte? Ne brinite i to je brak

Sarajevo-x.com
Kada se dvije osobe zabavljaju često slušamo o tome kako su oni zaljubljeni jedno u drugo do ušiju, kako je njihova veza savršena i kako im naprosto ruže cvjetaju, no čim ta veza postane ozbiljnija jedva da i znamo šta se zaista dešava u njihovom životu, posebice kada stanu na ludi kamen.

Bračne razmirice i sve ono negativno što se dešava u braku ljudi jedva da i govore svojim prijateljima, jer smatraju da kada bi priznali da više i nisu tako sretni to bi se moglo shvatiti kao njihov lični neuspjeh, pa takve stvari radije sačuvaju za sebe. Nakon nekoliko godina bračnog života i seksa je sve manje, pa oženjene, odnosno udate osobe smatraju kako svi imaju više seksa nego oni. No, svaki brak zapravo prolazi kroz iste ili slične probleme. Britanski magazin predstavlja pet uobičajenih problema s kojima se parivi susreću.

Seks je ponekad dosadan

Istina, seks je ponekad dosadan, nepoželjan, pa čak i bolan. Deepika Kapur, bračna savjetnica tvrdi kako se i njoj samoj to desilo. "Prvi put kada sam sa suprugom imala dosadan seks, tresla sam se. Mislila sam kako je sva hemija nestala i kako između nas više nikada neće biti kao prije. No ubrzo sam prevazišla taj strah i hemija se vratila“, ispričala je ona. Dosadan seks ponekad je posve normalan u braku i zbog toga ne treba brinuti, već potrudite se da začinite vaš seksualni život i unesete neke promjene.

Jedan partner uvijek ostaje nezadovoljen

Bračni supružnici nemaju isti libido. Jedan uvijek ostane željan seksa. Moderni tempo života nametnuo je neke druge prioritete tako da se ne mogu sva partnerova iščekivanja ispuniti. Nekada je jedno od njih stvarno loše volje i nije raspoloženo za seks, što vas ne treba zabrinjavati. Volja za seksom nestaje

Realnost je da se vremenom pojavljuju poteškoće i jedno od bračnih supružnika sve manje volje i želje ima za seksom. No, umjesto da neprestano razmišljate o tome i mučite sebe potrudite se da nešto ispravite. Pokušajte jedno vrijeme spavati na odvojenim krevetima i već za noć ili dvije poželjet ćete jedno drugo, ili jednostavno isprobajte nešto što nikada do sada niste. Oslobodite svoju maštu i uvidjet ćete da je to zaista lagano. Razmišljanje o nevjerstvu

Nekim ljudima je potrebno neprestano ponavljati kako izgledaju seksi i neodoljivo. Ako im ne uputite kompliment oni će ga potražiti negdje drugo. Razmišljanje o nekoj drugoj osobi ili čak o seksu s nekom drugom osobom je, može se reći normalno, jer svi to čine. Ali je dobro dok se sve svodi samo na razmišljanje. Žene pogotovo vole da se osjećaju poželjnima zbog toga udovoljite im, obasipajte ih sitnim nježnostima ili komplimentima. Ali, djevojke ne zaboravite da i muškarci vole kada čuju neku ugodnu riječ, pogotovo kada pohvalite njihovo tijelo.

Svađe su normalna pojava

Vjerovatno se često pitate kako da se parovi oko vas (koji izgledaju zaista sretno) nikada ne svađaju. Pa, to nije tačno. Svi parovi se svađaju, to je poput nekog nepisanog bračnog pravila. No, treba znati postaviti granice, znati kada se treba zaustaviti i znati oprostiti ili se izviniti.