Ljubav i veze
9

Sedam stvari koje partneru ne trebate prešutjeti

Klix.ba
Veza se bazira na razgovoru između dvije osobe. Vrlo često parovi dolaze u situacije kada moraju razgovarati o određenim stvarima, a iako to može biti bolno ili neugodno, ipak je dobro za oboje. Postoje stvari koje ne smijete nikada prešutjeti partneru ukoliko želite zdravu i normalnu vezu, a mi vam donosimo njih sedam.

Niste raspoloženi za seks

Ukoliko niste raspoloženi za seks, to partneru trebate reći, a ne dopustiti da vas zamara ili se osjećati obaveznom da mu ugodite. To je detalj koji mu ne trebate prešutjeti.

Niste više zaljubljeni

Čak iako ste s muškarcem u vezi nekoliko godina, a upoznali ste "onog pravog", nemojte to držati za sebe. Razgovor o tome ne trebate izbjegavati misleći da ćete mu slomiti srce. To bi bilo izuzetno nepravedno, kako prema njemu, tako i prema vama.

Očekivanja

Svom partneru recite vaša očekivanja od veze, gdje želite da vas ona odvede i da li uopće ima budućnost. To su stvari koje moraju biti jasne, jer oboje trebate znati mišljenje partnera.

Trošenje novca

Ukoliko ste potrošili previše novca, nemojte to tajiti muškarcu. Takve stvari kasnije mogu donijeti velike probleme, tako da ih je najbolje podijeliti s njim na vrijeme.

Uzrujanost

Ukoliko ste uzrujani zbog nečega, razgovarajte s parnerom i zajednički riješite problem. Ukoliko to čuvate za sebe, rizikujete svađe i nepotrebne probleme.

Recite šta vam se sviđa, a šta ne

To je veoma važno kada je riječ o odnosu dvoje ljudi. Nemojte se plašiti da kažete ono što volite, a šta ne, bilo da je riječ o hrani, odjeći, ponašanju, društvu i slično. Najbolje je da takve stvari budu jasne od samog početka, tako da se neočekivani problemi ne bi pojavili u budućnosti.

Želite vrijeme samo za sebe

Ponekad vam je potrebno da budete sami, ali o tome obavijestite partnera, kako bi u tom trenutku izbjegli nepotrebne konflikte. Niko neće znati šta vam je potrebno, kako se osjećate i o čemu rzmišljate ukoliko to ne kažete.