|

Sedam savjeta za odabir odgovarajućeg životnog partnera

Sedam savjeta za odabir odgovarajućeg životnog partnera
14
Klix.ba
27.12.2013. u 19:02
38
komentara
14

dijeljenja
Sedam savjeta za odabir odgovarajućeg životnog partnera
Postoje mnogi faktori na koje je potrebno obratiti pažnju prilikom odabira životnog partnera. Najvažnije je da imate u vidu stvari koje su vam najvažnije, a one se mogu svesti na njih sedam.
Pronađite nekoga s kim se možete lako povezati

Veoma je važno da odaberete nekog s kim možete razgovarati i lako pronaći temu. Na taj način ćete moći uživati u provođenju vremena zajedno i razgovarati, a da vam ne bude dosadno.

Partner sa istim interesima

Odaberite nekog s kim imate mnogo zajedničkih interesa. Ne zaboravite da vaši interesi ne moraju biti isti, ali neki od njih se svakako moraju poklapati.

Intelekt

Ukoliko ste opuštena osoba a vaš partner je tip osobe koja ostvaruje više nego prosječna osoba, to može biti ozbiljna prijetnja vašem braku. Morate iskreno porazgovarati kako vidite i razmišljate o nekim stvarima.

Dobro je imati standarde

Prilikom odabira životnog partnera morate u obzir uzeti svoje standarde i standarde svoje porodice. Ako odaberete nekog ko ne pripada istoj grupi ljudi ili istom društvu, pobrinite se bar da taj neko ne bude van svih okvira.

Međusobno poštovanje je veoma važno

Ne možete provesti život s nekim ko ne poštuje vas, vaše snove, ciljeve i vašu osobnost. Odaberite nekog ko će vas prihvatiti i poštovati do kraja života.

Povjerenje

Povjerenje je veoma važna stvar, tako da trebate odabrati nekog kome vjerujete. Sigurno je da nećete biti sretni u braku s osobom u koju nemate povjerenja.

Provodite vrijeme zajedno

Baš kao što je važno da partneri imaju iste ili slične interese, tako je važno i da budete s nekim ko će vam pokloniti vrijeme i pažnju i s kim volite biti u društvu.
Prijavi grešku


Komentari (38)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...