{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sedam savjeta za odabir odgovarajućeg partnera

29.9.2014. u 20:00
10
161
Sedam savjeta za odabir odgovarajućeg partnera
10
Sedam savjeta za odabir odgovarajućeg partnera
Odabri odgovarajućeg parnera ključan je za sretan brak. Pri odabiru su važni mnogi faktori, a najviše pažnje trebate obratiti na one koji su vama najbitniji.
Partner s kojim se slažete

Veoma je važno pronaći nekoga s kim se slažete i lako pronalazite teme za razgovor. Na taj način ćete biti u mogućnosti zajedno raditi neke stvari i razgovarati, a da vam ne bude dosadno.

Partner s jednakim interesima

Ako odaberete nekoga ko ima mnogo istih interesa kao i vi, to je velika prednost. Vaši interesi ne moraju biti u potpunosti jednaki, ali osnovni svakako trebaju.

Intelekt

Ako ste opuštena osoba, a vaš partner baš i ne, previše se brine za posao, karijeru i slično, to je prijetnja vašem braku. Prije nego odaberete partnera,analizirajte način na koji oboje razmišljate i shvatate stvari.

Standardi

Pri odabiru partnera morate u obzir uzeti svoje standarde, ali i standarde vaše porodice. Uredu je odabrati nekoga ko ne pripada društvu kao što je vaše, ali se potrudite da ta osoba nije potpuna suprotnost od toga.

Poštovanje

Jasno je da ne možete provesti život s nekim ko ne poštuje vas, vaše snove, ciljeve i ličnost. Zbog toga odaberite nekog ko će vas cijeniti do kraja života.

Povjerenje

U današnje vrijeme veoma je važno odabrati osobu kojoj možete vjerovati. Ne možete imati sretan brak ako ne vjerujete jedno drugom.

Provodite vrijeme zajedno

Kao što je važno provoditi vrijeme zajedno, ključno je i da budete s osobom koja vam rado poklanja svoje vrijeme i u čijem društvu vi volite biti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: