Ljubav i veze
0

Sedam razloga zbog kojih žene nisu raspoložene za seks

Sarajevo-x.com
Postoji uvjerenje da su muškarci uvijek raspoloženi za seks. Kod žena je situacija nešto drugačija te stoga nisu u svakom trenutku i u svako doba dana i noći raspoložene za "fizičku ljubav“. To međutim ne znači da ona njega ne voli ili da ima drugog. Postoji niz razloga zbog kojih bi ona nekada radije spavala

Upotreba oralne kontracepcije

Oralna kontracepcija kod žena može utjecati na libido odnosno smanjiti seksualnu želju. To znači da kod nekih žena pilula djeluje destimulirajuće na seksualnu želju tako da ona neće biti uvijek raspoložena i bit će ju malo teže privoljeti.

Antidepresivi

Uzimanje antidepresiva može, ali i ne mora smanjiti seksualnu želju.

Dojenje

Dojenje i prvi mjeseci sa novoreođenčetom općenito negativno utječu na seksualnu želju kod žene.

Nedostatak sna

San je jako bitan faktor za zdravlje, dobro funkcionisanje organizma pa i za seksualnu aktivnost. Ukoliko se ona nije dovoljno naspavala, nemojte se iznenaditi ako joj san bude prioritet pa čak i nad seksom.

Stres

Stres uzrokovan problemima na poslu, finansijskim neprilikama, zdravstvenim ili bilo kojim drugim nedaćama može blokirati seksualnu želju kod žene.

Svađe

Posvađali ste se sa partnericom i rado biste riješili nesporazum "pomirbenim seksom“? Međutim, kod nekih žena ova taktika neće uspjeti jer svađa stoji između vas. Svađa u njoj budi bijes, a sigurno ne seksualnu želju.

Loše mišljenje o vlastitom izgledu

Žene koje sebe smatraju neprivlačnim, debelim i ružnim nemaju jaku seksualnu želju i izbjegavat će svaki intimni kontakt. Zbog uvjerenja da je neprivlačna i ružna žena se ne može opustiti i iživljavati svoju seksualnost.