Za dečke nebitan dan
0

Saznajte zašto muškarci zaboravljaju Valentinovo

Sarajevo-x.com
Dan zaljubljenih, Valentinovo, je pred nama i mnogo djevojke već počinju razmišljati o tome šta će pokloniti svom dečku ili kako će se obući tu noć. No, muškarci o tome uopšte ne razmišljaju i zato nemojte biti razočarane ukoliko vaš dečko ili suprug u potpunosti zaboravi na Dan zaljubljenih.

Online magazin Cosmopolitan donosi tri razloga zbog kojih muškarci zaboravljaju Valentinovo.

  • Djevojke danima prije Valentinova razgovaraju o tom danu. Planiraju šta će obući, kupiti dečku ili kakvo će mu iznenađenje prirediti, no među muškarcima nema takvih razgovora. Njih jednostavno treba napomenuti u protivnom sjetit će se Valentinova, ali tek nakon što ih napadnete što su zaboravili na taj dan.

  • Na samom početku veze muškarci su ti koji planiraju izlaske, romantična iznenađenja i mnoge slične stvari jer im je to u prirodi. Naime, oni se na početku trude da ostave što bolji dojam kako bi svladali 'konkurenciju'. No, kada shvate da su vas 'osvojili' oni se pomalo umore od neprestanog zavođenja, planiranja izlazaka, romantičnih večera ili šetnji, te se opuste. To ne znači da im nije stalo do djevojke, ali više ne smatraju bitnim neke djevojkama značajne datume ili dane kao što je Valentinovo.

  • Muškarci teško pokazuju osjećaje, a uostalom niti jedna žena ne želi muškarca koji će doslovno puzati na koljenima kako bi joj iskazao ljubav. Emocije pokažu u trenucima kada baš shvate da im ništa drugo nije preostalo... Takvo nešto im je jednostavno u genima. I kada dođe dan, kao što je naprimjer Valentinovo, oni se nađu između dvije vatre. Da li da ostanu 'čvrsti' muškarci koji ne pokazuju emocije ili nazovu svoju djevojku, izjave ljubav i obraduju je buketom ruža.

Oni, ipak pred Valentinovo razmišljaju o tom danu, ali što više im se nameću takve misli oni ih sve odlučnije potiskuju i jednostavno zaborave na Dan zaljubljenih.

Ipak, muškarci će vam na posve drugi način iskazati ljubav. Ne moraju to biti nježne riječi ili buket ruža, no svojim djelima znaju pokazati da im je stalo. I to što ih Dan zaljubljenih uopšte ne zanima, ne znači da ne vole svoju djevojku.