Pažnja!
37

Saznajte šta to nikada ne biste smjeli reći jednoj ženi

Sarajevo-x.com
Sigurno vam se već nebrojeno puta desilo da razgovarate sa ženom i sve teče glatko, no, odjednom izgovorite nešto što vam izgleda bezazleno i harmonija nestaje.

Postoji toliko stvari koje muškarci ne bi trebali reći svojim ženama, fraze, komentari koji izgledaju beznačajno, ali su sve osim toga. Pročitajte šta je to što nikada ne biste trebali reći ženama ako ne želite da se suočite sa bujicom optužbi.

Zar ćeš pojesti sve to?

Ako samo i naslutite da žena ima višak kilograma, platit ćete visoku cijenu. Ustvari, izbjegavajte započinjanje teme o hrani. Ishrana je za ženu nešto emocionalno, o njoj često razmišljaju, povezana je s ženinim identitetom i samopouzdanjem.

Kučko

Nikada, ali nikada joj to ne smijete reći. Upotreba ove riječi u bilo kojem kontekstu je kao da izvadite osigurač iz ručne bombe.

Uvijek to radiš

Siguran način da izazovete svađu širokih razmjera je upotreba riječi "nikada" i "uvijek". Ne samo da ćete ženu uzrujati, već ćete joj dati priliku da dokaže da niste upravu. Osim toga, rizikujete da oživite sve vaše bivše svađe i razmirice.

Zvučiš kao tvoja majka

Nikada ženu nemojte upoređivati s njenom majkom ili sestrom. Ne poznajete te ljude onako kako ih ona poznaje, niti ste upoznati u kakvim su odnosima. Osim toga, svi mi želimo vlastiti identitet, koji je drugačiji od identitea naših srodnika.

Šta ti je s kosom?

Ženama je dozvoljeno da imaju loš dan kada je frizura u pitanju, ali vama nije dozvoljeno da to primijetite. Za žene, kosa nije jednostavno kosa.

Opusti se!

Ove riječi će dramatično smanjiti njene šanse da se zaista i opusti. Isto važi i za "smiri se" i "ohladi". Probajte sa sljedećim riječima: "Shvatam zašto se tako osjećaš".

Volim te

Vjerovatno mislite da bi ove magične riječi trebale biti lijek za sve. Međutim, ukoliko to zaista ne mislite, ne spominjite ljubav, jer žene imaju sposobnost da prozru i vide da li ste iskreni ili ne. Kao što kaže stara poslovica "Ne igrajte se s vatrom, ako ne želite da se opečete".