Ljubav i veze
17

Saznajte šta ponašanje muškarca otkriva o njegovim osjećajima

Klix.ba
Ne znaju svi muškarci izraziti osjećaje riječima, ali posmatrajući njegove pokrete i ponašanje možete otkriti dosta toga. O njegovim osjećajima najviše govori ponašanje tokom vođenja ljubavi.

Romantik

Ukoliko se vaš partner neprestano trudi da vas očara pripremajući romantične verčere za dvoje uz svijeće, onda ste vi prava sretnica. Muškarac koji zna napraviti takvu atmosferu zna i šta vas tačno uzbuđuje. On je emotivan i od njega možete očekivati dosta pažnje i maženja. A, ukoliko želite više uzbuđenja s njim onda ćete morati preuzeti inicijativu.

Voli vas ljubiti

Ako vaš partner žudi za poljupcima i neprestano vas obasipa njima to znači da želi da se vi osjećate poželjnom te da i u vama probudi žudnju. Također to može značiti da je pomalo nesiguran i nervozan jer ne zna kako da vam udovolji, piše The Times of India.

Konvencionalni seks

Ukoliko vaš partner preferira "normalni" seks to znači da je vjeran i da je osoba na koju se uvijek možete osloniti.On uglavnom preferira misionarsku pozu ili voli da je on gore kako biste mogli s lakoćom uspostaviti kontakt očima i spojiti usne. Jednostavno stavite ruke na njegove bokove i vodite ga. Ukoliko želite ozbiljnu i stalnu vezu, on je vaš pravi izbor.

Kontakt očima

Muškarci ne vole predigru, nježne dodire ili kontakt s očima sa ženama do kojih im nije stalo. Ako vas vaš partner gleda u oči tokom odnosa ili smiješi se to znači da imate nešto mnogo više od fizičke veze.

Poza u kojoj žena ima kontrolu

Žena iznad njeg je prizor koji ga uvijek zabavlja i rađa još veću požudu, ali zbog toga je istovremeno zamišljen i pažljiv. Muškarac koji voli tu pozu želi da partnerici pruži što veći užitak. Nemojte se stidjeti - uživajte.

Zaštitnik

Muškarac koji voli da je okrenut prema partnerici tokom spavanja i drži je u zagrljaju cijelu noć je muškarac koji se ponaša zaštitnički i voli intimnost. On je samouvjeren, ali pomalo i posesivan.

Spavanje na drugoj strani kreveta

Ukoliko se vaš partner tokom noći odmiče od vas, vjerovatno nastoji se udaljiti i emotivno i fizički, jer vjerovatno ima fobiju od ozbiljne veze. Također to može značiti da želi "prostora" ili jednostavno nije siguran kojom brzinom vi želite da veza napreduje.

Spava u fetalnom položaju

Muškarci koji spavaju na boku s koljenima savijenim prema trbuhu su ranjivi i osjetljivi. Ukoliko drži jastuk dok spava to znači da je nesiguran i da mu je potrebna garancija da će mu osjećaji biti uzvraćeni prije nego se upusti u ozbiljnu vezu.

Spava na stomaku

Muškarac koji spava na stomaku je pun strasti i energije. Ima jaku volju i zna svoj cilj. Prekrivanje kreveta tijelom je njegov način kontrole prostora na kojem spava. On je uspješan i suguran u sve ono što radi.