Ljubav i veze
0

Saznajte šta misli i osvojit ćete njegovo srce

Sarajevo-x.com
Koliko ste se puta zapitali šta muškarac vaših snova u određenim trenucima misli? Iako su pripadnici jačeg spola zatvoreni kada su osjećaji i misli u pitanju, da biste zauvijek ušli u njegovo srce, morate ući u njegovu glavu. Primijenite jednostavne tehnike koje će otvoriti vrata iza kojih se skrivaju njegove misli.

1. Pokažite mu da vam je zaista stalo do svega što vam priča. Muškarac neće sa vama podijeliti svoje najdublje misli i osjećaje ukoliko nije apsolutno siguran da ga istinski volite. Nemojte se nikada praviti da ga slušate – to će ga samo povrijediti, a i govor vašeg tijela će vas zasigurno odati. Uvijek ga gledajte ravno u oči dok govori i zaboga, nemojte ga nikada prekidati pogotovo ne nekim nebitnim doskočicama. Muškarci mrze kada prekinete njihov monolog.

2. Nemojte ga odmah osuđivati i kritikovati. Kada vam ispriča nešto na što nije ponosan, on ne želi da mu govorite "Kako si to mogao uraditi?“. Sam je svjestan da taj njegov postupak nije uredu zato mu nemojte dodatno prisjedati na muke. Pokušajte shvatiti njegove razloge i neka vam bude jasno da ukoliko vam ispriča nešto na što nije ponosan, onda vam zaista vjeruje i već ste zakoračili u njegovo srce.

3. Pokušajte izbjegavati riječ "zašto“ tokom konverzacije. Naime, takvo pitanje uvijek zvuči kao kritika, a jasno je da su muškarci jako osjetljivi kada je negativna kritika u pitanju.

4. Nikada mu nemojte reći: "Moramo razgovarati!“. Ovakav uvod u konverzaciju odmah sugeriše da nešto nije uredu. Stoga se vaš muškarac uopće ne želi upuštati u konverzaciju koja bi mogla negativno završiti. Pronađite suptilniji način da započnete neki ozbiljan razgovor. Možda je optimalan način da govorite o bitnim stvarima, kroz razgovor koji počinje kroz šalu, u opuštenoj atmosferi kako ne bi sve izgledalo tako ozbiljno i napeto.

5. Naučite da ga istinski slušate. Pokušajte se zaista skoncentrisati na ono što vam on govori, a ne samo stvari shvatati onako kako ih vi želite čuti. Nije on uvijek kriv za sve što se dešava tako da bi bilo korisno da s vremena na vrijeme poslušate šta vam ima reći.