Lijepo iskustvo i izazov
0

Savjeti za sretan i uspješan zajednički život

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Zajednički život s partnerom može biti lijepo iskustvo, ali i izazov. Mnogo zaljubljenih parova zapravo prekine nakon što počne zajednički život, što dokazuje da je potrebno mnogo rada i truda, ali i tolerancije da bi ostali u zdravoj vezi.

Donosimo vam nekoliko savjeta kako da vaša veza vremenom opstane.

Iako je sjajno da svako od vas ima zasebne hobije, također je bitno da pronađete nešto u čemu ćete zajedno uživati. To može biti bilo šta, bavljenje određenim sportom ili gledanje filmova zajedno. Odaberite jednu aktivnost i obavežite se. Važno je da oboje ovu aktivnost uvrstite u svoju dnevnu rutinu i što je najvažnije da se zabavljate i provodite kvalitetno vrijeme zajedno.

Sretni parovi dijele skoro sve, ali imaju svoje granice. Poštivanje prostora voljene osobe najvažnije je za sretnu vezu. Osjećaj gušenja ili zarobljenosti u vezi negativan je za oboje.

Zajedno planirajte kako da provedete vrijeme za odmor. Ne mora biti nešto pretjerano maštovito. To može biti bijeg za vikend ili čitav dan na plaži ili planinama. Ideja je da se odmorite i provedete kvalitetno vrijeme, daleko od svakodnevnih briga i mogućih sukoba.

Ne idite u krevet ljuti jedno na drugo. Ako postoji problem, riješite ga odmah. Nemojte čekati da se stvari same riješe. To dovodi samo do ogorčenosti. Zreli parovi razgovaraju o svojim problemima.

Recite svom partneru "volim te" bar jednom dnevno. To je možda očito, ali je ključno partneru govoriti koliko vam je važan. Važno je da to iskreno iskažete, a ne automatski i prazno. Recite baš onako kako osjećate.

Vodite neovisne živote. Dijeljenje hobija i interesa podjednako je važno kao i potpuno neovisan život.

Zajedno doručkujte, ručajte i večerajte. Ako je to nemoguće zbog dnevnih obaveza, onda pokušajte barem jedan obrok dnevno pojesti zajedno. Uživajte zajedno. Nemojte samo sjediti i buljiti u telefon. Pitajte partnera kako je proveo dan i napravite planove za vikend.

Ako podržavate nade i snove svog partnera, učinit ćete da se osjeća voljeno i zbrinuto. Sretni parovi jedni druge slušaju i vesele se ciljevima. Oni su tu jedni za druge kada stvari ne funkcioniraju i kada su vremena teška.

Odnos bez povjerenja jednom će se raspasti. Ako ste pretjerano ljubomorni ili posesivni, trebate raditi na tome jer možete uništiti vezu.

Dijelite sve kućne poslove. Dogovorite se s partnerom ko šta radi i neka popis bude na vidljivom mjestu.

I na kraju, uživajte u malim znacima pažnje. Velike geste mogu biti uzbudljive i romantične, ali je također važno cijeniti male geste. To može biti biti zajedničko pripremanje večere ili poklanjanje sitnica.