{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Savjeti za dug i uspješan seks

S
13.7.2010. u 22:15
3
20
Savjeti za dug i uspješan seks
3
Savjeti za dug i uspješan seks
Možda niste često u situaciji da imate "seksaton", odnosno seksualni maraton, ali je sigurno korisno da znate kako se nositi s njim. Kada do njega dođe, onda se pobrinite da to uradite na pravi način.
Seksaton ili seksualni maraton može trajati nekoliko sati ili cijelu noć. Kada dođe do seksualnog maratona, čak i najenergičniji i najiskusniji ljubavnici moraju dati sve od sebe kako bi izdržali do kraja i svog partnera doveli do nekoliko orgazama.

Prva i veoma važna stvar koju trebate znati prije seksualnog maratona je jako važna, a to je da uvijek trebate imati flašu vode u svojoj blizini kako ne bi dehidrirali. Osim toga, postoji još nekoliko korisnih savjeta, piše "Internal Medicine".

Odgodite orgazam

Odaberite položaj koji vas neće previše uzbuditi i prerano dovesti do orgazma. Vjerovatno već znate u kojem položaju trebate biti da bi seks trajao duže. Neki ljudi to uspiju u misionarskom položaju, neki se suzdržavaju bolje kada je žena gore, dok neki preferiraju "doggy style" kako bi odgodili orgazam. Uvijek promjenite položaj ako osjetite da ste iscrpljeni, da gubite erekciju ili da niste u mogućnosti odgoditi orgazam.

Odgađanje orgazma tokom seksualnog maratona je težak zadatak, jer vas može iznenaditi onda kada to najmanje očekujete. Imajte na umu da doživljeni orgazam ne znači i kraj seksualnog maratona.

Fokusirajte se na partnerku

Ukoliko vam je potreban odmor tokom seksualnog maratona ili ste doživjeli orgazam, onda poklonite pažnju vašoj partnerki. Možete je milovati, dražiti je, dodirivati, ljubiti, oralno je zadovoljavati i slično. Ona će biti zadovoljna i ako je budete zagrlili i mazili.

Previše alkohola vam neće koristiti

Alkohol vas zaista opušta, ali ako popijete previše, možete doživjeti neugodnosti. Višak alkohola može dovesti do nemogućnosti održanja erekcije te odgoditi orgazam na duži period. Odgađanje orgazma možda zvuči dobro, ali u ovom slučaju erekcija slabi tokom seksualnog odnosa i postaje prepreka za seksualni maraton.

Budite maštoviti

Tokom seksualnog maratona ne morate se držati rutine. Seksualni odnos je puno više od penetracije i oralnog seksa. Možete koristiti i razne rekvizite kao i sladoled, čokoladu i slično.

Ne zaboravite lubrikante

Seksualni maraton traje dugo i iscrpljuje. Pijenje vode će spriječiti dehidraciju. Nemojte zaboraviti lubrikante jer oni održavaju vaše intimne dijelove vlažnim. Prije početka seksualnog maratona, potražite lubrikant koji vam odgovara. Ako koristite kondom, odaberite odgovarajući lubrikant i koristite dovoljnu količinu kako bi spriječili da vagina postane suha. Ako vagina nije dovoljno vlažna, trenje može potrgati kondom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: