Važne sitnice
2

Savjeti stručnjaka: Na šta trebate obratiti pažnju na prvom izlasku

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Prvi izlasci se smatraju najtežim jer tada moramo odlučiti šta obući, kako se ponašati, šta govoriti i gdje izaći. Čak ni najveći stručnjaci ne mogu biti mirni pred prvi izlazak te zbog toga postoje univerzalne pripreme za izlazak koje će nam pomoći da sastanak prođe što bolje.

Portal Men's Health je uradio intervju s Brettom Williamsom i Rosom Heyman, urednicima Cosmopolitana, o temi prvih izlazaka. Zanimalo ih je na šta posebno treba obratiti pažnju kada izlazimo s nekim prvi put.

Uz rizik da zvuči površno, Heyman je izjavila da je prvo što ona primijeti izgled.

"Zanima me njihovo držanje, vrsta odjeće koju nose i uvijek gledam da li su nasmijani ili ozbiljni pri prvom susretu", rekla je.

Williams je na to dodao kako on smatra da to nije površno te da je izgled ustvari najbitniji faktor. On je također komentarisao kako on ulaže dosta u izgled te da se posebno sređuje za prvi izlazak.

"Iako se mnogo trudim, pokušavam namjestiti stvari da to tako ne izgleda. Nosim nešto što je za nijansu opuštenije od onoga što inače obučem na posao, mada sve zavisi od mjesta na koje idemo. Ono na šta uvijek posebno obratim pažnju jeste miris i čistoća. Volim biti čist i mirisati dobro, žene padaju na takve stvari", rekao je.

Na pitanje o čemu razgovaraju na izlasku, oboje su rekli da pokušavaju reći dosta, ali u isto vrijeme i pitaju mnogo stvari.

"Volim propitivati ljude o njihovom životu, ali ne volim ako i mene neko ne pita o meni. Onda se osjećam kao da intervjuišem nekoga, a to je loša stvar", rekla je Heyman.

Williams je savjetovao da budete ljubazni prema posluzi u restoranu i da ne koristite telefon tokom izlaska.

"Nemojte lagati ni govoriti o bivšima. Neki biraju da prvi izlazak provedu uz piće, mada se partner može upoznati i kroz neku drugu zabavnu aktivnost, nemojte se ograničavati na jednu", rekla je Heyman.

Heyman i Williams su također komentarisali temu plaćanja računa. Rekli su kako je univerzalno pravilo da plati onaj ko je zvao na piće, ali da su i oni često dijelili račun te je svako platio svoje na prvom izlasku.

"Ne želim imati osjećaj kao da nekome nešto dugujem poslije prvog izlaska, stoga uvijek platim svoj dio računa. Pogotovo onda kad mi se taj neko ne sviđa toliko", rekla je.

Ukoliko ste se zapitali koliko treba čekati prije javljanja nakon izlaska, ovaj dvojac kaže da za to ne postoji pravilo, ali da se ne treba javljati tek nakon tri dana.

"Čudno je ako se neko ne javi poslije izlaska. Mislim, proveli ste tri sata skupa, zar to nije bitno? To se dešava samo ako neko nije zainteresovan. Stoga mislim da je najbolje javiti se nekoliko sati poslije ili jednostavno dan poslije", rekla je Heyman, na šta se Williams nadovezao rekavši da se on uvijek javi odmah poslije izlaska da pita da li je djevojka sigurno stigla kući i da li je sve uredu.

Njih dvoje su naglasili da im nije čudno ljubiti se na prvom izlasku te da smatraju da je to sasvim uredu ukoliko između vas i partnera ima "hemije".

"Ne mora sve zavisiti od toga, niti se mora zasnivati na tome. Ako želite poljubiti nekoga, uradite to, ali budite sigurni da i on to želi. Nemojte ništa forsirati", zaključio je Williams.