Samci su optimističniji, sretniji i sami rješavaju svoje probleme

Samci su optimističniji, sretniji i sami rješavaju svoje probleme
330
S.H.P.
24.10.2019. u 18:36
21
komentara
330

dijeljenja
Samci su optimističniji, sretniji i sami rješavaju svoje probleme Ilustracija: Shutterstock
Obrasci ljubavnih odnosa u savremenom dobu su se promijenili: djevojke više ne čekaju svog princa na bijelom konju, a muškarci više nisu spremni na kompromis. Zbog toga ljudi sve više i više odlučuju da ostaju sami, jer se tako osjećaju bolje.
Međutim, samci imaju popis tajnih moći kojih često ni sami nisu svjesni.

Samci se oslanjaju samo na sebe i naučili su sami rješavati svoje probleme. Oni imaju jači osjećaj identiteta, manje doživljavaju negativne emocije i sretniji su.

Osim toga, samci su otvoreniji i nisu vezani za jedno mjesto. Veća je vjerovatnoća da će putovati svijetom i biti spremniji da dožive nova iskustva. Također pokazuju viši nivo kreativnosti i imaju vremena da se usredotoče na svoj rast.

Naučili su voljeti sebe. Neki ljudi, nakon što su ostali sami, našli su idealno vrijeme da se konačno zaljube u sebe. To čini da se ugodnije osjećaju u vlastitoj koži i imaju dovoljno snage da rade na sebi i pokušaju postati osoba kakva žele biti.

Uspješni su u karijeri. Samci imaju više vremena i energije da se fokusiraju na izgradnju uspješne karijere. Osim toga, vjerovatnije je da će učestvovati u različitim društvenim i humanitarnim aktivnostima.

Ne vežu se za materijalne stvari. Zbog toga je vrlo vjerovatno da će uvijek raditi posao koji vole, a ne koji moraju.

Zdraviji su. Studije pokazuju da osobe koje su same češće vježbaju u poređenju s osobama u braku. Neki psiholozi sugeriraju da su žene koje nisu udate zdravije, a dokaz za to je podatak da rijetko posjećuju ljekare i uzimaju manje slobodnih dana.

Imaju širok krug prijatelja. Samci više napora ulažu kako bi ostvarili i održali prijateljske veze. Oni su pažljiviji i lakše održavaju dugoročne odnose s ljudima u životu. Samci također više vole provoditi vrijeme sa svojom porodicom i ostvaruju bolji odnos s braćom i sestrama.

Znaju šta žele i vjeruju u sebe. Samci se ne plaše biti sami i ne žure da uplove u vezu tek tako. Oni znaju šta zaslužuju i nisu spremni pristati na manje od onog što žele. Izbjegavaju toksične odnose koji će im u živote unijeti samo anksioznost i stres. Imaju visoke standarde i spremni su čekati pravu osobu.
Prijavi grešku


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...