Ljubav i veze
24

Sama si? Možda si jedna od ovih žena

Klix.ba
Jeste li se ikada zapitale zašto ste same i hoće li to tako i ostati? Vjerovatno mislite da su za sve krivi vaš struk, garderoba, bokovi, grudi..., ali razlog što ste same bi se mogao kriti u vašem karakteru.

Možda zvuči okrutno, ali je istinito. Ovo je osam tipova žena koje muškarci izbjegavaju u širokom luku.

Mrziteljica muškaraca

-To je žena koju ljuti sve što ima veze s muškim rodom. On je za nju zapušteni majmun kojem se ne može vjerovati. Ukoliko spadate u taj tip žena zastanite malo i razmislite. Neko vam je jednom slomio srce, ali on ne predstavlja sve muškarce na ovom svijetu.

Bunny Boiler

-Pežorativni naziv za opsesivnu i opasnu osobu. Izraz se obično koristi za ženu, potječe još iz 1987. godine i filma "Fatalna privlačnost", a u centru radnje je žena koja uhodi muškarca s kojim je provela jednu noć. S ovakvim ženama je sve drama, ali to saznate malo kasnije. U početku je sve idealno, ona djeluje poput osobe koju ste čekali cijeli život, no one skrivene stvari onda počinju isplivavati na površinu.

Princeza

-Ona uopće nije tako draga kako izgleda na prvi pogled. Ustvari, u muškim očima ona je samo ulaznica za neki drugi svijet. Njena njegovana spoljašnost će se vrlo brzo pretvoriti u noćnu moru. Sve što ćete dobiti s njom je drama. Ona će dobiti sve što poželi, ali nije nužno da će vam uzvratiti važe lijepe geste. Ako spadaš u ovakav tip žena, vjerovatno samo trebaš pronaći pravog muškarca. Ima vjerovatno i onih koji će biti sretni da budu tvoj princ (čitaj rob). Ono što će on dobiti je zgodna djevojka, što i jeste njegova žudnja. No, nemoj se iznenaditi ako te nakon nekog vremena "nogira" zbog druge lutkice.

Ona koju poljubiš i za to sazna cijeli svijet

-Možda se vama čini da to nije tako, ali muškarci mrze kada pričate o njima svojim prijateljicama. Noćna mora muškaraca je to što vi pričate sa svojim prijateljicama, pa možda čak i sa drugim ljudima o vašoj vezi i seksualnom životu. Neke stvari ipak trebaju ostati iza zatvorenih vrata.

Ona koja želi biti trofej

-Ova žena je pomalo kao i tip princeze. Ona želi muškarca koji će plaćati njene večere i naravno sve ostalo. Ona uvijek zahtijeva cijeli svijet i muškarac zapravo ima posla sa sponzorušom. Ako ste jedna od takvih, razmislite malo o tome da nađete neki posao. Pokušajte stajati na svojim nogama.

Tip djevice

-Ona je pretjerano emotivna. Muškarci joj stalno trebaju dokazivati ljubav i pomiriti se sa tim da će joj konstantno morati slati SMS-ove, telefonirati... "Volim te" su riječi koje moraju stalno izgovarati. Ako ste jedna od ovakvih razmislite o tome da svom muškarcu date malo prostora za disanje.

Ona koja previše razmišlja o svemu

-Šta je on zapravo mislio kada mi je danas rekao da izgledam lijepo? Šta je on zapravo mislio kada je rekao da se moja prijateljica čini kao draga djevojka? Ako ste jedna od onih koje previše razmišljaju o svemu što je on rekao i tumačite to na milion načina, onda vjerovatno propuštate uživati u vezi. Propuštate zapravo bitne stvari. Opustite se, rekao je to što je rekao, ne razmišljajte previše o svemu.

Mrziteljica prijatelja svoga momka

-Morate imati na umu da muškarci također vole svoje prijatelje i vole provoditi vrijeme s njima. Žena kojoj to smeta će vjerovatno naići na odbijanje većine muškaraca. Koji je zapravo vaš problem s njegovim prijateljima? Razmislite malo i vidjet ćete da problema nema.