Ljubav i veze
10

Rio i 450.000 kondoma: Organizatori olimpijade misle i na seksualni život sportista

Klix.ba
(Foto: EPA)
Ne treba se zavaravati kako atletičari i atletičarke na Olimpijskim igrama razmišljaju samo o svom nastupu jer 450.000 naručenih kondoma za Olimpijsko selo u Riju govore sami za sebe.

S obzirom da je u Rio de Janeiru prisutno više od 11.000 sportista i članova timova, jasno je da su organizatori predvidjeli najmanje jedan korišten kondom po glavi "stanovnika", a u najaktivnijem slučaju – njih 40.

Poredeći broj naručenih prezervativa sa onim na londonskim Olimpijskim igrama kada ih je bilo "samo" 150.000, postaje očigledno da su organizatori uložili mnogo novca i truda da gosti iz cijelog svijeta budu 99,99 posto zaštićeni od neželjenih posljedica jednog od najzabavnijih načina slavlja osvojene medalje.

Upravo to je i jedan od slogana koji se može naići na automatima sa kondomima – "Proslavi sa kondomom". Pored automata, Olimpijskim selom hodaju „nosači“ koji mogu dostaviti prijeko potrebnu zaštitu u bilo koje vrijeme.

Ne treba spominjati da se u Riju, za razliku od Londona, pored kondoma može naručiti i lubrikant jer su organizatori naručili čak 1750.000 bočica.

Pored samog broja prezervativa, dokaz da se u Olimpijskom selu dešavaju sportske aktivnosti druge vrste jeste i izvještaj aplikacije Tinder koja je registrovala skok povezanosti korisnika za respektabilnih 129 posto.