Ljubav i veze
0

Rečenice koje muškarac želi čuti

Sarajevo-x.com
Istina je da djela vrijede više nego riječi, ali u pojedinim situacijama jedna fraza ili riječ može mnogo značiti voljenom muškarcu te mu uliti hrabrost ili pokazati vašu ljubav. Ipak, rečenice koje muškarac želi čuti malo su drugačije od onoga što žena misli da treba reći.

1." Ti to možeš" Psiholozi ovu rečenicu povezuju sa primarnim instinktom jer u muškarcu izaziva navalu testosterona. Ovom rečenicom pokazujete da vjerujete u njega. Niko nema toliko samopouzdanja da nikada nije posumnjao u sebe, a muškarcima je naročito važno da znaju kako ste uz njih. Vrlo je važno da ovu rečenicu kažete samo ukoliko je zaista mislite.

2. "To je jako dobra ideja" Žene često vole odlučivati o svemu u vezi pa muškarac s vremenom prestane predlagati i iznositi svoje ideje. U slučaju da ipak to uradi, recite mu da je to dobra ideja, složite se s njegovim izborom. Nemojte samo odgovoriti sa kratkim "ok". Bilo smiješno ili ne, muškarac želi vašu potvrdu za ono što je smislio. Ne budite kritični i saslušajte ga do kraja kad vam nešto predlaže. Ako smatrate da je ideja zanimljiva i dobra - to mu i recite.

3. "Naravno, voljela bih to" Ova je rečenica donekle nastavak prethodnog odjeljka. Stotinama godina ženi nije bilo dozvoljeno da se suprotstavlja muškarcu, a umilno "da" se pretvorilo u "voljela bih". Iako zvuči sirovo, ukoliko vam vaš partner predloži nešto što vam se sviđa, odgovorite upravo ovako jer će se osjećati važno.

4. "Dobar si u tome što radiš" Naravno, još jedna potvrda. Muškarci su mnogo kompetitivniji od žena, a u svemu što rade žele nečiju potvrdu. S obzirom da ste mu vi osim roditelja ili ponekog prijatelja najbliža osoba, budite spremni da mu često govorite ovakve stvari. To je kompliment koji bi se, uostalom, svakoj osobi svidio.

5. "Ne brini se, sve će biti u redu" Stereotip je da samo žene paničare i paranojišu. Mnogi muškarci su takvi kada nešto u životu pođe krivo. U tim trenucima muškarcima (još jednom) treba vaša podrška i razumijevanje. Od malih nogu ih se odgaja da ne smiju plakati, da moraju očvrsnuti, brinuti se za slabije...Pa zašto ne biste vi bile osoba koja se brine o njima.

6. "Zanimljivo, i šta je bilo dalje..." Ako vam prepričava utakmicu u kojoj se on pokazao kao vrlo dobar igrač, nemojte se praviti da ga slušate s blesavim osmjehom na licu. Potaknite ga da priča i dalje o tome dok ne bude iscrpio i posljednju rečenicu o tom događaju. Isto važi i za njegove intimne stvari o kojima s vama želi razgovarati. Žene uglavnom vole kada im se muškarci otvore, ali ne znaju se nositi s time. Ključ je u tome da postavljete pitanja.

7. "Znala sam da ćeš ispravno postupiti" Čovjek u kritičnim trenucima može izgubiti glavu i napraviti nesmotrene postupke. U slučaju da pogriješe, muškarci će sve učiniti kako bi grešku ispravili, ali očekuju od drugih da im se za to da i priznanje. Recite mu slobodno da ste vjerovali u njegove odluke. To će ojačati njegov karakter, uliti mu hrabrost i potaknuti ga da se s istim poštivanjem ponaša prema vama.