Ljubav i veze
0

Razvedeni muškarci najčešće glume orgazam

Klix.ba
Razvedeni muškarci u 67 posto više slučajeva glume orgazam od studenata, tvrdi se u novom istraživanju koji je sproveo DatingAdvice.com

Otkrića, do kojih se došlo anketiranjem 1.080 muških učesnika, pokazuju da stres nakon razvoda braka utječe na seksualni život.

Ekspertica za veze Stephanie Manes kazala je kako seks nakon razvoda za muškarce nije piknik. Zbog nemogućnosti ispoljavnja emocionalne intimnosti mnogi muškarci se odluče glumiti orgazam.

Ukupno 25 posto ispitanih muškaraca priznalo je da je nekada u vezi odglumilo orgazam. Taj postotak raste s godinama starosti.

Muškarci između 25 i 34 godina slagali su duplo više puta o vrhuncu od onih između 18 i 24 godine.

"Nama je jako teško postići orgazam i nakon određenog vremena shvatimo da do njega jednostavno neće doći. Zbog toga odglumimo kako se samopouzdanje naše partnerice ne bi narušilo", rekao je jedan od ispitanika.

No, kako uspjeti odglumiti kada kod muškaraca postoji vidljiv dokaz njihovog vrhunca? Muškarci tvrde kako većina partnerica to i ne primijeti, pogotovo ako nose kondom, dok eksperti kažu kako ejakulacija i orgazam ne moraju doći u isto vrijeme, ali da su za to sposbni samo oni muškarci koji imaju veliku samokontrolu i praksu.