Izazov ili...
28

Razlozi zbog kojih stariji muškarci izlaze s mlađim djevojkama

Klix.ba
Ilustracija: Pixabay
Ilustracija: Pixabay
Iako mnogi tvrde da su godine samo broj, vidjeti veliku dobnu razliku između muškarca i žene nekad izgleda čudno. Međutim, veze starijih muškaraca s mlađim djevojkama su česte širom svijeta.

Jedan od razloga zbog kojih će stariji muškarac izabrati mlađu djevojku jeste činjenica da je ona mlada i još uvijek puna energije te njeno tijelo nije počelo prolaziti kroz poteškoće koje dolaze sa starenjem. Iako zvuči brutalno, stariji muškarci vole mlado i zategnuto tijelo.

Također, često se dešava da muškarci traže potvrdu da još mogu postići uspjeh te zbog toga izlaze s mlađim djevojkama. Vide ih kao izazov i smatraju da su uspješni ako pored sebe imaju nekoga ko je još uvijek atraktivan i mlad. Stavljaju se u poziciju autoriteta i to im imponuje. Starije žene s druge strane traže stabilnost i uspjeh.

Stariji muškarci ne traže ozbiljne veze te smatraju da su im šanse veće s mlađim djevojkama, jer one imaju dosta vremena da ih prebole i brzo nastave dalje. U velikom broju slučajeva mlade djevojke ne traže ozbiljnu vezu, što se sviđa muškarcima.

Djevojke su otvorenije i fleksibilnije, kako psihički tako i fizički. Ovo savršeno odgovara starijim muškarcima koji žele isprobati svoje fantazije koje ne bi mogli probati sa ženama njihovih godina.

Također im odgovara što je mlađe djevojke lakše impresionirati, jer njih oduševljavaju stvari koje starije žene i ne primjećuju. Muškarci koji žele pobjeći od odgovornosti i obaveza često biraju mlađe žene, jer im to predstavlja manje posla.

Muškarci imaju manje šanse za odbijanje od mlađih djevojaka, jer ih one već smatraju odgovornim i zrelim te će im dati šansu.

Pripadnici jačeg spola kroz ove veze traže avanturu i osjećaj slobode i entuzijazma te potvrdu za svoj ego da su još uvijek u mogućnosti osvojiti ono što požele.