{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Razlozi zbog kojih ona ne doživljava orgazam

S
30.11.2007. u 14:00
0
0
Razlozi zbog kojih ona ne doživljava orgazam
0
Razlozi zbog kojih ona ne doživljava orgazam
Frustracija u spavaću sobu ulazi onda kada ona ne može da dostigne svoj seksualni vrhunac, odnosno kada muškarac počinje misliti da ne može da je zadovolji seksualno. Međutim, u nekim slučajevima muškarac nije kriv za nedostatak ženinog orgazma.
Lijekovi
Mnogi lijekovi mogu uzrokovati probleme sa ženinim libidom, a najčešći medikamenti koji smanjuju njenu želju su lijekovi za regulisanje krvnog pritiska, antidepresivi, lijekovi za dijabetičare... Međutim, ovaj problem je kratkoročan jer je njenom tijelo potrebno samo malo vremena kako bi se prilagodilo na lijekove. Stoga smanjen broj njenih orgazama samo je kratkoročna situacija koja će se sa strpljenjem i ljubavlju brzo promijeniti.

Depresija
Ukoliko se žena bori sa nekim psihičkim problemima, ukoliko je tište problemi kojima jednostavno ne nazire rješenje, njena seksualna želja će se neminovno smanjiti. To je jedan od razloga zbog kojih će imati poteškoće da uživa u seksu i doživi orgazam. Naime, misli su joj toliko zaokupljene brigama da se neće moći dovoljno opustiti i uživati u seksualnom doživljaju.

Seksualna trauma
Bolna seksualna iskustva iz prošlosti, zlostavljanje i slično ostavljaju dubok trag na svakoj žrtvi. Kako bi prevazišla bolna iskustva i ponovo mogla uživati u seksualnom doživljaju, žena se mora podvrgnuti profesionalnoj pomoć. Za potpuni oporavak potrebno je mnogo vremena i strpljenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: