Ljubav i veze
0

Razlozi zbog kojih ona ne doživljava orgazam

Sarajevo-x.com
Frustracija u spavaću sobu ulazi onda kada ona ne može da dostigne svoj seksualni vrhunac, odnosno kada muškarac počinje misliti da ne može da je zadovolji seksualno. Međutim, u nekim slučajevima muškarac nije kriv za nedostatak ženinog orgazma.

Lijekovi Mnogi lijekovi mogu uzrokovati probleme sa ženinim libidom, a najčešći medikamenti koji smanjuju njenu želju su lijekovi za regulisanje krvnog pritiska, antidepresivi, lijekovi za dijabetičare... Međutim, ovaj problem je kratkoročan jer je njenom tijelo potrebno samo malo vremena kako bi se prilagodilo na lijekove. Stoga smanjen broj njenih orgazama samo je kratkoročna situacija koja će se sa strpljenjem i ljubavlju brzo promijeniti.

Depresija Ukoliko se žena bori sa nekim psihičkim problemima, ukoliko je tište problemi kojima jednostavno ne nazire rješenje, njena seksualna želja će se neminovno smanjiti. To je jedan od razloga zbog kojih će imati poteškoće da uživa u seksu i doživi orgazam. Naime, misli su joj toliko zaokupljene brigama da se neće moći dovoljno opustiti i uživati u seksualnom doživljaju.

Seksualna trauma Bolna seksualna iskustva iz prošlosti, zlostavljanje i slično ostavljaju dubok trag na svakoj žrtvi. Kako bi prevazišla bolna iskustva i ponovo mogla uživati u seksualnom doživljaju, žena se mora podvrgnuti profesionalnoj pomoć. Za potpuni oporavak potrebno je mnogo vremena i strpljenja.