{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvi izlazak – početak ili kraj nove ljubavi

S
24.7.2007. u 08:51
0
0
Prvi izlazak – početak ili kraj nove ljubavi
0
Prvi izlazak – početak ili kraj nove ljubavi
Sastanci dvoje ljudi koji su jedno drugom privlačni postanu zanimljivi tek kada se isti sretnu treći ili četvrti put. U većini slučajeva prvi izlasci su svojevrstan promašaj jer nervoza, susret s nepoznatim i razna očekivanja zablokiraju um i duh i učesnici ne mogu da se opuste. No, prvi izlazak ne mora biti tako problematičan.
Savjeti za njega:

- Razmislite o tome koje su vaše najbolje strane i mislite o njima. Nemojte stalno misliti na svoje mane i na to kako će vas ona mrziti. Naoružajte se samopouzdanjem i automatski ćete zračiti pozitivnom energijom koju će i ona osjetiti.

- Nema potrebe da na prvom izlasku govorite o svojim greškama iz prošlosti. Bilo da se radi o sitnim sukobima sa zakonom ili slično. Zapamtite – na prvom izlasku trebate pokazati svoju najbolju stranu, a ne ono najgore.

- Ne planirajte dug prvi izlazak. Nema potrebe da prvi susret traje satima.

- Odjenite se shodno prilici odnosno u skladu sa mjestom koje namjeravate posjetiti i obucite ono u čemu ćete se ugodno osjećati.

- Budite tačni. Nemojte dozvoliti da vas ona čeka. Naime, žene zbog 5 minuta kašnjenja znaju napraviti strašnu scenu i zapamtite da za njih to nije samo pet minuta kašnjenja – za ženu je to znak nepoštovanja.

Savjeti za nju

- Previše šminke odbit će svakog muškarca. Decentan make-up djeluje prirodno i izgleda mnogo ljepše. Pored toga, zamislite da vas momak koji vam se jako dopada i s kojim ste izašli po prvi put želi poljubiti za rastanak. Tri sloja crvenog karmina će ga sigurno odvratiti od tog nauma.

- Mislite pozitivno i nemojte odmah na početku očekivati previše. Nije uredu ako na prvom sastanku zamišljate njega i sebe kako šetate plažom, imate već dvoje djece, a treće je na putu. To znači da ste jednostavno usamljeni i željni ozbiljne i sretne veze, a da ustvari niste zainteresirani za osobu s kojom ste izašli.

- Izbjegavajte dosadne teme kao što je gužva u saobraćaju i vrijeme. Postavljajte svome partneru konkretna pitanja i tako ćete pokazati svoju zainteresiranost.

- Nemojte pričati o bivšim vezama. Ukoliko započnete priču o nekoj bivšoj ljubavi i o tome kako ste je teško preboljeli, znači da još niste preboljeli i zaboravili i budite sigurni da osoba s kojom ste izašli na prvi sastanak neće htjeti izaći na drugi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: