Tvrdnje istraživača
350

Prosječan čovjek se tokom života zaljubi četiri puta

Klix.ba
Svaki put kada vam je bilo slomljeno srce vjerovatno su vam rekli da ne tugujete, jer u moru ima još riba. Međutim, ni to ne traje vječno. Sudeći prema jednom istraživanju, prosječan čovjek se zaljubi četiri puta tokom života.

Prema istom istraživanju prosječan čovjek se skrasi u 27. godini, a 33 posto sretnika ostanu pored svoje prve ljubavi. Procentualno je 61 posto ispitanika odgovorilo da žale zbog toga što su pustili ljubav svog života da ode od njih, osam od deset su izgubili glavu za bar jednom osobom u 20-im, četiri od deset tokom 30-ih i troje od dest tokom 40-ih.

Istraživanje je također otkrilo da se 41 posto nas barem jednom zaljubi u osobu u koju ne bismo trebali, a neki to ponove i više puta. Jedan od 20 ispitanika se zaljubi u pet ili više osoba u koje ne bi trebali. Na listu ovih u koje se nisu smjeli zaljubiti su stavili najboljeg prijatelja ili prijateljicu, stranca ili čak i roditelje najboljeg prijatelja. No, 77 posto ljudi vjeruje da ne možemo birati u koga ćemo se zaljubiti.

U ovom testiranju je učestvovalo 2.000 ljudi, a trećina njih je rekla da vjeruje kako je moguće biti zaljubljen istovremeno u više osoba, piše Daily Mail.