Neverbalna komunikacija
79

Proširene zjenice i čudno ponašanje znakovi su da se nekome mnogo sviđate

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Prvi sastanci uvijek su nepredvidivi i mogu biti puni mješovitih poruka. Poznavanje govora tijela olakšat će razumijevanje partnera s kojim ste izašli na ljubavni sastanak, kaže antropologinja Helen Fisher naglašavajući da pivlačnost nastupa u sekundi.

"Ukoliko se partner konstano približava vama on vam poručuje da je zainteresovan za vas, naročito ako ste u društvu", kaže psihoterapeut Paul Hokemeyer.

Ukoliko vas partner na prvom sastanku dugo gleda u oči to znači da želi uspostaviti vezu s vama. Jedan od znakova daprivlačite osobu s kojom ste izašli na sastanak su proširene zjenice.

"Ukoliko se zjenice vašeg partnera/ice šire kada vas pogledaju to znači da im se sviđa ono što vide", rekao je Traci Brown, stručnjak za govor tijela.

Nožni prsti također vam mogu otkriti mnogo toga. Naime, stopala okrenuta u vašem smjeru signal su tajne ljubavi, kao i prekrštene noge te usiljen osmijeh koji se prepoznaje po tome što se zadržava na usnama.

Ukoliko vaš partner/ica zamuckuju i imaju poteškoća sa normalnim izgovaranjem bilo čega ili se ponašaju čudno tokom cijelog sastanka velike su šanse da im se zapravo mnogo sviđate.