{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijateljstvo i seks - stresna kombinacija

S
2.10.2007. u 11:50
0
0
Prijateljstvo i seks - stresna kombinacija
0
Prijateljstvo i seks - stresna kombinacija
Odnos u kojem se deklarišete kao nečiji prijatelj, a istovremeno s tom osobom imate seksualne odnose, vrlo je česta pojava u današnjem društvu. Povremeni susreti koji ne opterećuju nikoga, a iz kojeg svako profitira, čine se idealni. No prema novoj studiji, stvari su drugačije, a takav odnos donosi jedino - stres.
Ne želite romantičnu ili ljubavnu obavezu, ali vam dobro dođe ponekad imati nekoga s kim ćete pogledati film u intimnoj atmosferi, držati se za ruke, maziti i imati seksualne odnose? Prema novoj studiji, takav će vam odnos donijeti više muke nego "prava" veza, izvijestio je u utorak New York Times.

Prema istražiteljima koji su svoju studiju uradili ispitujući studente Univerziteta u Michiganu, takvi odnosi nemaju romantične strasti, ali imaju isti problem kao i "normalne" veze. U prijateljsko-seksualnim odnosima u većini slučajeva, jedna je osoba zaljubljena ili bar više zainteresirana od druge što dovodi do frustracije.

Osim toga, ako ste prije seksualnog iskustva bili prijatelji i mogli ste o svemu pričati, sada će određene teme biti zabranjene, a i odnos više neće moći biti "prijateljski" kao ranije. To je uglavnom i najveći problem jer oboje misle da ćete moći i dalje biti prijatelji.

"Ljudi se upuštaju u ovakve veze jer ne žele obavezu, a takav odnos im se čini jednostavan i siguran. No to je tako samo na prvi pogled. Veliki strahovi se mogu izroditi iz ovakvih veza jer je jedno uvijek više zainteresirano, a boji se da će, ukoliko obznani svoje osjećaje, biti odbijen", izjavio je profesor Timothy Levine koje je radio na istraživanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: