Ljubav i veze
0

Prijateljstvo i seks - stresna kombinacija

Sarajevo-x.com
Odnos u kojem se deklarišete kao nečiji prijatelj, a istovremeno s tom osobom imate seksualne odnose, vrlo je česta pojava u današnjem društvu. Povremeni susreti koji ne opterećuju nikoga, a iz kojeg svako profitira, čine se idealni. No prema novoj studiji, stvari su drugačije, a takav odnos donosi jedino - stres.

Ne želite romantičnu ili ljubavnu obavezu, ali vam dobro dođe ponekad imati nekoga s kim ćete pogledati film u intimnoj atmosferi, držati se za ruke, maziti i imati seksualne odnose? Prema novoj studiji, takav će vam odnos donijeti više muke nego "prava" veza, izvijestio je u utorak New York Times.

Prema istražiteljima koji su svoju studiju uradili ispitujući studente Univerziteta u Michiganu, takvi odnosi nemaju romantične strasti, ali imaju isti problem kao i "normalne" veze. U prijateljsko-seksualnim odnosima u većini slučajeva, jedna je osoba zaljubljena ili bar više zainteresirana od druge što dovodi do frustracije.

Osim toga, ako ste prije seksualnog iskustva bili prijatelji i mogli ste o svemu pričati, sada će određene teme biti zabranjene, a i odnos više neće moći biti "prijateljski" kao ranije. To je uglavnom i najveći problem jer oboje misle da ćete moći i dalje biti prijatelji.

"Ljudi se upuštaju u ovakve veze jer ne žele obavezu, a takav odnos im se čini jednostavan i siguran. No to je tako samo na prvi pogled. Veliki strahovi se mogu izroditi iz ovakvih veza jer je jedno uvijek više zainteresirano, a boji se da će, ukoliko obznani svoje osjećaje, biti odbijen", izjavio je profesor Timothy Levine koje je radio na istraživanju.