{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijatelji i seks

S
20.3.2008. u 08:45
0
0
Prijatelji i seks
0
Prijatelji i seks
Prijateljstvo između suprotnih spolova je moguće, samo se moraju postaviti granice i konstantno raditi na tom odnosu. Međutim, šta se dešava kada prijateljstvo preraste u seksualnu vezu? Kako se ponašati poslije strastvene noći provedene sa najboljim prijateljem/prijateljicom? Postoji li mogućnost obnove prijateljstva poslije seksa? Da, postoji, uz malo truda, te nekoliko dobrih savjeta, koje smo za vas pronašli na Internetu.
Razgovarajte

Ukoliko više ne želite imati intimne odnose sa svojim prijateljem/icom, popričajte o tome otvoreno. Počnite se ponašati prijateljski, isto kao što ste se ponašali i prije nego ste "zaglavili" zajedno. Ako ste veoma bliski prijatelji, pitajte tu drugu osobu kako se ona osjeća, te da li je povrijeđena, s obzirom da vi više ne želite imati takvu vrstu odnosa.

Budite pažljivi

Nemojte prebrzo započeti ljubavni odnos sa nekim drugim. Pokušajte biti što obzirniji prema vašem prijatelju, jer iako se možda više ne sviđate jedno drugom "na taj način", neko može biti povrijeđen. Potrudite se da poštujete jedno drugo, uz maksimalnu pažljjivost.

Nemojte izbjegavati jedno drugo

Nastavite provoditi vrijeme zajedno, kao što ste to i prije činili. Pokušajte uključite i druge prijatelje u vaša druženja, kako ponovo ne bi došli u neugodnu situaciju. Međutim, socijalizirajte se, upoznavajte druge ljude, ali nastavite održavati i ovo prijateljstvo, naravno ako to oboje želite.

Živite svoj život

Pokušajte nastaviti sa svojim životom. Nemojte provoditi previše vremena zajedno, jer vas to može dovesti u sitaciju da se opet zateknete u strasnom zagrljaju. Takva situacija može biti nezgodna, ako jedno od vas možda želi seks, a druga osoba želi platonsko prijateljstvo.

Ne izlazite na intimnija mjesta

Kada izlazite zajedno, izbjegavajte mjesta za romantične izlaske, kao što je npr. kino, restoran ili romantični kafić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: