{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Preljubnici su u velikom procentu visoko obrazovane osobe

A
8.6.2013. u 16:52
18
25
Preljubnici su u velikom procentu visoko obrazovane osobe
18
Preljubnici su u velikom procentu visoko obrazovane osobe
Rezultati istraživanja koje je provela grupa uglednih američkih naučnika pokazala su da je posljednjih godina u svijetu znatno porasla stopa nevjerstva.
Na osnovu istraživanja koje je provedeno na 1,5 miliona ispitanika iz pet zemalja Evrope, istraživači su zaključili da je Pariz prvi grad u pogledu nevjerstva u braku ili nevjenčanim vezama. Stručnjaci ističu da su preljubinici u velikom procentu visoko obrazovani i da 22 posto njih radi u bankama, finansijskim institucijama i osiguravajućim društvima.

Prema navedenom istraživanju, većina ispitanika je kazala da nevjerstvo čini zbog želje da pokažu svoju fizičku privlačnost. Istraživanje je pokazalo da 80 posto ispitanika u Grčkoj, Poljskoj i Brazilu vjeruje da su ljubavni odnosi važni za dobar brak, dok u Japanu i Tajlandu isto tvrdi 38 posto osoba.

Također, Švedska je zemlja gdje ima najviše tužbi o seksualnom zlostavljanju, dok stručnjaci pretpostavljaju da je to zbog sudske definicije silovanja koja je drugačija nego u drugim zemljama Evropske unije.

U istraživanju je navedeno da samo 14 posto optuženih za silovanje u svijetu bude na kraju i osuđeno.

Isto tako, stopa razvoda sredinom šezdesetih godina u zapadnim zemljama iznosila je oko 10 posto, a danas je u prosjeku oko 20 posto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: