Ne odbijajte partnera
0

Praktikujte seks čak i kada niste raspoloženi

Sarajevo-x.com
Seks je sjajan, ali ponekad zaista nismo raspoloženi za malo akcije. Stereotipno vjerovanje je da samo žene odbijaju seks i da je dobro poznata glavobolja glavni izgovor žena kojima nije do seksa, muškarci podjednako odbijaju seks.

Međutim, znati odbiti seks je umjetnost, jer odbijeni partner ili partnerica mogu da se osjete nepoželjnim, odbijenim i povrijeđenim, a to vam nije bila namjera.

Autorice knjige Spousonomics Paula Szuchman i Jenny Anderson, savjetuju da praktikujete seks i ako niste baš raspoloženi za to. Međutim, neki eksperti se ne slažu sa ovim i tvrde da lijepo izvedeno "ne" garantuje dobar seks idući put kada ste oboje raspoloženi. Tako autorica Debby Herbenick tvrdi da ukoliko odbijanje sadrži obećanje da će naredni put biti za pamćenje, vaš partner se neće osjetiti zapostavljenim, savjetuje Huffington post.

Za koju god strategiju se odlučite znajte da je povremeno odbijanje normalno, ali da je konstantno odbijanje signal da nešto nije uredu ni sa jednom ni sa drugom stranom. Odbijanje nije prijatno i zato par možda može dogovoriti neki bezbolan znak kojim će se signalizirati da je jedno od njih umorno, ali da će sve biti nadoknađeno ubrzo.