Ljubav i veze
8

Portal za nevjerne zagovara preljub: Samo nemojte da vas uhvate

FENA
Savršen preljub pozitivna je stvar, jer može učvrstiti ili spasiti nečiji brak, tvrdi Noel Biderman, osnivač mrežne stranice Ashley Madison.

Portal je to specijaliziran za upoznavanje i spajanje partnera te ima impozantnih 24 miliona registriranih članova. Muškarci se na portalu registriraju uz plaćanje, a ženama je prijava besplatna.

Slogan portala je: Život je kratak, upustite se u preljub, a Biderman korisnicima poručuje: "Činite što želite, samo nemojte da vas uhvate".

Internetsku stranicu pokrenuo je kako bi oženjenim muškarcima i udatim ženama omogućio da ostvare tajna poznanstva. No pojašnjava i da on nudi samo tehničku pomoć kako bi se ljudi spojili, a afera ne bi razotkrila.

Biderman je i sam oženjen i iskren kada je posrijedi njegova porodična situacija.

"Ako u idućih desetak godina moj seksualni život u braku zamre, ne kanim živjeti u celibatu", rekao je za list Telegraph.

"Imam divnu djecu, prekrasnu porodicu, imućan sam - no ne bih sve to profućkao samo zbog seksa. Ne, ne bih se rastao, ali bih se vjerovatno odlučio za preljub. To može učvrstiti brak. Bitno je samo da ne budete uhvaćeni", tvrdi.