{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poremećaj orgazma - uzroci i posljedice

S
23.12.2008. u 21:03
0
9
Poremećaj orgazma - uzroci i posljedice
0
Poremećaj orgazma - uzroci i posljedice
Poremećaj ili disfunkcija orgazma je nesposobnost pojedinca da doživi orgazam prilikom seksualnog odnosa. Postoje ženski i muški poremećaj orgazma, s tim da je ovaj poremećaj kod muškaraca mnogo rjeđi nego kod žena.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Poremećaj orgazma kod žena karakterizira trajno ili ponavljajuće odlaganje ili nedostatak orgazma koji bi se normalno trebao javiti u fazi spolnoga uzbuđenja. Dijagnoza se treba temeljiti na kliničkoj slici koja pokazuje da je ženina nesposobnost doživljavanja orgazma manja od one koja se očekuje s obzirom na dob, seksualno iskustvo i seksualne podražaje.

Poremećaj orgazma može biti reakcija na sliku vlastitoga tijela, samopoštovanje ili zadovoljstvo u odnosima s drugima. Poremećaj orgazma kod žena je češće primaran nego stečen. Jednom kad žena nauči da postigne orgazam neuobičajeno je da izgubi tu sposobnost, osim u slučaju slabih seksualnih veza, problemima u odnosima, traumatskog iskustva (npr. silovanje), poremećaja raspoloženja ili općeg zdravstvenog stanja.

Poremećaj orgazma kod muškaraca također karakterizira trajno/ponavljano odlaganje ili odsutnost orgazma koji bi normalno trebao uslijediti u stadiju seksualne uzbuđenosti.

U najčešćem obliku poremećaja orgazma osoba ne može postići orgazam za vrijeme snošaja, iako može ejakulirati u slučaju partnerovog manualnog ili oralnog podraživanja. Neki muškarci mogu ejakulirati samo za vrijeme samozadovoljavanja. Mnogi muškarci opisuju osjećaj uzbuđenosti na početku snošaja,ali nakon nekog vremena uzbuđenost nestaje, a orgazam izostane.

Pored psiholoških razloga, droga i alkohol mogu uticati na izostanak orgazma, a terapiju bi trebao odrediti ljekar nakon što se utvrdi pravi uzrok poremećaja.

Također, bračni problemi i problemi s partnerom uveliko doprinose ovom seksualnom problemu, a stručnjaci tvrde da ako se poremećaj ne liječi pravovremeno, može imati drastične posljedice na vezu i brak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: