Savjeti stručnjaka
0

Poboljšajte seksualni život uz Feng Shui

Sarajevo-x.com
Da biste uživali u seksu nije dovoljna sam želja već i ugodno okruženje, tvrde stručnjaci. Uz pomoć Feng Shuija, tehnike uređenja životnog prostora, možete osigurati poboljšanje vašeg seksualnog života. Ukoliko načela Feng Shuija praktikujte u spavaćoj sobi ona će odisati ljubavlju, te podsticati protok senzualne energije.

"Spavaća soba koja je namještena u skladu s Feng Shuijem djeluje jako umirijuće. Energija koja struji sobom poziva, mami i uzbuđuje, te je veoma zabavno boraviti u takvoj prostoriji, bez obzira na to da li želite samo mali popodnevni odmor, čvrst san ili strastven seks", tvrdi Feng Shui majstor, Mohan Deep, koji savjetuje kako da postignete takav ugođaj.

Prozračite prostorije

Veoma je bitno da takva prostorija uvijek bude ispunjena svježim zrakom. Često otvarajte prozore, te uvijek pri ruci imajte dobar osvježivač zraka. Imajte na umu da nije dobro imati biljke u sobi u kojoj spavate, izuzev ako je spavaća soba veća pa se biljke nalaze daleko od vašeg kreveta.

Svjetlosni efekti

Dobro osvjetljenje je veoma bitno. Ukoliko ste u mogućnosti nabavite lampu koja ima prekidač za podešavanje intenziteta svjetlosti, no svakako ne zaboravite ni na svijeće, jer upravo one pružaj potpuni ugođaj.

Izbacite elektroniku

Iz sobe u kojoj spavate izbacite televizor, računar i ostalu elektroniku jer ti uređaji stvaraju negativnu energiju.

Umirujuće boje

Uvijek koristite umirujuće boje kada dekorišete sobu u kojoj spavate. Najbolje boje prema načelima Feng Shuija, koje potiču protok pozitivne energije, su takozvane 'boje kože'. Pod tim se podrazumijevju boje od potpuno bijle do čokoladno smeđe.

Pazite na odabir slika

Za spavaću sobu uvijek birajte slike s prizorima koje biste vi željeli vidjeti u svom životu. Kako biste podstakli pozitivnu energiju u spavaću sobu ne stavljajte slike koje vas čine tužnima.

Zatvarajte vrata

Noću zatvarajte vrata spavaće sobe, ali i vrata svih ostalih prostorija u vašem domu. Veoma je bitno da su vrata vaše kupaonice uvijek zatvorena kako ne bi negativna energija izlazila van. Na taj način zasigurno ćete pozitivnom energijom ojačati svoj imunitet, ali i poboljšati seksualni odnos s partnerom.