{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pet vježbi za bolji seks

S
5.7.2011. u 22:22
0
18
Pet vježbi za bolji seks
0
Pet vježbi za bolji seks
Seks je fizička aktivnost, pa je logično da bolja forma i oblikovanije tijelo doprinose i poboljšanju seksualnog života. Redovno vježbanje povećava izdžljivost i snagu.
Osobe koje redovno vježbaju su zdravije, spremnije i imaju privlačna tijela. Ovo bi trebala biti dovoljna motivacija za osobe koje misle da imaju normalnu tjelesnu težinu i da zbog toga ne trebaju vježbati. Ukoliko vas ne motiviše mogućnost poboljšanja zdravlja, možda ćete početi vježbati zbog boljih performansi u krevetu.

Sklekovi

Sklekovi su dobri zbog očiglednih razloga. Oni jačaju ruke, ramena i stomačne mišiće. Snažne ruke su veoma važne tokom seksa ukoliko je muškarac u gornjem položaju.

Čučnjevi

Radeći čučnjeve, mnogi mišići se aktiviraju što dovodi do stvaranja veće količine hormona, a to povećava vaš seksualni nagon. Čučnjevi povećavaju snagu i izdržljivost glutealnog mišića. Ova vježba rezultira i čvršćom stražnjicom.

Dizanje tegova na benču

Dizanje tegova na benču jača prsne mišiće i ramena. Ženama su muški prsni mišići veoma privlačni. Jači mišići pomažu muškarcima da se ne umore brzo. Dizanje tegova na benču će ženske grudi učiniti ćvršćim i punijim.

Kardiovaskularne vježbe

Bilo da se radi o aerobiku, trčanju ili privanju, kardiovaskularne vježbe doprinose poboljšanju cirkulacije. Dobra cirkulacija pomaže pri uzbuđenju, što je izuzetno važno za performanse muškarca. Kardiovaskularne vježbe dovode do lučenja endorpina u mozgu, koji je poznat kao "hormon sreće".

Kegelove vježbe

Kegelove vježbe zaista mogu donijeti pozitivne promjene u vaš seksualni život. Pubokoksigealni mišići su mišići koji zaustavljaju mokrenje. Muškarcima će ove vježbe pomoći da odgode ejakulaciju, dok će žene moći kontrolisati vaginalne mišiće i doživjeti veće seksualno iskustvo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: