{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pet velikih laži o braku

5.9.2013. u 15:59
11
36
Pet velikih laži o braku
11
Pet velikih laži o braku
Mnogi brak vide kao način da riješe sve probleme, da se usreće i osjete ispunjenim. No, neke se stvari ponekad ne promijene ni nakon što kažete sudbonosno "da".
Usamljenost

Rješavanje problema usamljenosti nema veze s brakom. Mnoge osobe ostaju usamljene i kada stupe u brak. Razlog tome je uglavnom nesloga i nerazumijevanje s bračnim partnerom, tako da brak ne treba i ne smije biti jedino rješenje problema usamljenosti.

Seks

Oni koji misle da će nakon što stupe u brak češće imati seks, mogu se itekako prevariti. Potreba za seksom zavisi od libida, kompatibilnosti partnera i želje oba partnera. Također, partneri koji se često prepiru i svađaju, nemaju želju za seksom. Možda je jedno od njih mislilo da će brakom zadovoljiti svoje seksualne želje, a kada se to ne dogodi, nezadovoljstvo se produbljuje.

Finansijska sigurnost

Činjenica je da mnogi parovi ne shvataju da brak ne podrazumijeva finansijsku sigurnost. To je najčešće slučaj sa ženama koje u braku shvate da i one moraju finansijski pridonositi i da drugog rješenja nema.

Velika sretna porodica

Parovi se često trude da pridobiju simpatije roditelja svog partnera, ali ne trebaju očekivati previše, posebno ne prerano. Najbitnije je gajiti međusobno poštovanje, a ostalo će doći samo po sebi.

Djeca mogu popraviti sve

Parovi vjeruju da će njihov nesretan brak biti bolji kada postanu roditelji, no, to nije tako, jer u tom slučaju odnos partnera koji se ne slažu može postati mnogo lošiji. O roditeljstvu treba pažljivo i detaljno razmisliti. Oba partnera moraju biti spremni na taj korak, moraju željeti djecu i slagati se barem u vezi sa osnovnim stvarima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: