{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pet uzroka stresa u ljubavnim vezama

24.6.2014. u 11:55
2
41
Pet uzroka stresa u ljubavnim vezama
2
Pet uzroka stresa u ljubavnim vezama
Razlike u načinu na koji komuniciraju žene i muškarci mogu biti izvor stresa u njihovim vezama. Donosimo vam pet uzročnika stresa, kao i ispravna rješenja takvih situacija.
Konstantna zabrinutost

Žene često od malog naprave veliki problem i zaboravljaju da razmišljaju pozitivno. Muškarci vole da žive dan po dan, dok žene vole planirati unaprijed. Problem ne treba praviti tamo gdje ga nema i tako izazivati nepotrebnu svađu. Partneru treba reći šta vas muči, pa čak i ako ne budete potpuno zadovoljni, barem ste postigli mir otvorenom komunikacijom.

Traženje nedostataka

Žene često primjećuju i najsitnije detalje kod muškaraca. Muškarci se žele osjećati važnim i poželjnim, a ukoliko ih stalno kritikujete, osjećat će se nesposobnim i tako ćete ih odgurnuti od sebe. Zato, nemojte se žaliti i prigovarati, nego porazgovarajte s partnerom kako bi saznali njegov pogled na određene stvari.

Igranje igrica

Muškarci uglavnom rade onako kako misle da treba, dok su žene komplikovanije. One igraju različite igrice a da toga ponekad nisu ni svjesne. Primjer su šutnja i sarkazam. Umjesto toga, potrebno je da budu iskrene i da otvoreno kažu šta im je potrebno i šta žele.

Kritiziranje izgleda

Kritikovanje i ismijavanje izgleda muškarca negativno utječe na njegovo mišljenje o samom sebi. Žene ne shvataju da su muškarci osjetljivi na izgled kao što su i one. To što ne vole govoriti o svom izgledu ne znači da im nije stalo. Žene trebaju pomoći muškarcima da se osjećaju bolje, dati im kompliment, jer će to unaprijediti vezu.

Burne reakcije

Žene vode njihove emocije, tako da su i njihove reakcije pretjerano emotivne. Zbog toga često kažu neke stvari koje uzrokuju stres. Umjesto toga, potrebno se smiriti i mirno razgovarati, a muškarac će to znati nagraditi malim znakovima ljubavi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: