Ljubav i veze
0

Pet tajni seksualno zadovoljne žene

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Iz anketnih listića koje je popunilo 3.289 žena magazin Men's Health rezimirao je stavove s kojima se najveći broj njih u potpunosti slaže, te ih okarakterisao kao odlike seksualno zadovoljne žene. Evo o kojim se stavovima radi:

Ona želi više

Iako je ispitivanje javnog mnijenja pokazalo da upražnjavaju seksualne aktivnosti više puta sedmično, dvije od pet njih istakle su kako im to nije dovoljno, te kako zapravo vape za još. Istina, žene imaju širu definiciju seksa nego što se vjeruje, te njihova želja za intimnom bliskošću ne znači nužno da žele više samog odnosa.

Ona zna da je privlačna

Zadovoljne žene ne pate od osjećaja manje vrijednosti. Četiri od pet njih vjeruju da ih partneri smatraju privlačnima. Ako želite imati samouvjerenu partnericu, nikad je ne kritikujte. Njoj je stalo kako izgleda u vašim očima, a ako misli da je debela, ružna ili ima dosta celulita, neće joj biti drago da pokazuje svoje tijelo. Na drugoj strani, kad čuje kompliment svog partnera, to joj jako imponuje.

Ona će reći šta želi

Zadovoljne žene znaju šta žele, a 87 posto njih to će i reći. Govorite stoga o seksu i u situacijama koje nisu seksualne, te ohrabrite svoju djevojku da govori kako biste znali šta joj se sviđa.

Zadovoljstvo je cilj

Zvuči ludo, ali je istina: Orgazam nije esencijalan za zadovoljenje žene. Tri od četiri ispitanice priznale su da uživanje u seksu ne znači nužno i doživljavanje vrhunca. One jednostavno vole uživati i u maženju, igranju, bezazlenom zabavljanju bez forsiranja orgazma. Ako insistirate na orgazmu, možete je preplašiti.

Bitno je umijeće

Samo sedam seksualno zadovoljnih žena izjavilo je da im je veličina penisa njihovog partnera presudna za uživanje. Sve ostale složile su se da postoji mnogo drugih načina za postizanje zadovoljstva. Strast je ono zbog čega se žene "vraćaju po još".